Подател на сигнал за плагиатство срещу ректора на УНСС пребит от наемен бияч

Подател на сигнал за плагиатство срещу ректора на УНСС проф. Димитър Димитров е бил пребиталармира читател на Narod.bg.

„Подателят е бил пребит наскоро от наемен бияч и се страхува за живота си“, споделя източникът ни.

От няколко години в общественото пространство се знае, че в просветното министерство има подадени сигнали за плагиатство срещу проф. Димитър Димитров. Които обаче, незнайно защо, още не са разгледани. 

Вчера ви разказахме, че в редакцията на Narod.bg бе получен доклад до министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков от Комисията по академична етика (КАЕ) към МОН. В доклада се посочва, че Комисията е уличила проф. Светла Цветкова от Катедра „Икономика на транспорта и енергетиката“ към УНСС в плагиатство, но въпреки това е под чадъра на ректора проф. Димитър Димитров, защото се оказала близка приятелка на негова интимна тръпка.

Днес получихме и нов коментар по темата, в който се разкриват нови гнусни подробности от академичния живот. Според източника ни в научните среди масово се преписва от собствените работи – дисертации, повтарят статии, а после по тях се издават монографии.

Ето и пълния текст:

„С огромно съжаление разбирам, че от ръководството на УНСС са прикрити два сигнал за плагиатство, единият срещу ректора. Жалко! Защо в СУ Комисията по академична етика разглежда сигнали за плагиатство, а тази в УНСС – не? Защо и в УНСС се прикриват сигнали за плагиатство и автоплагиатство за приближени до ръководството?

Всички сигнали трябва да се разглеждат, даже и тези срещу ректорското, деканските и катедрените ръководство. Автоплагиатството е в основата на растежа на много преподаватели в УНСС. В УНСС е пълно с монографии, които повтарят дисертациите и статии, които повтарят публикации на авторите, представяни в други конкурси. Защо се допуска това? Трябва ли някой да стане кандидат за министър, за да са разкрият тези въпроси?“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *