Плевнелиеви вземат минералната вода на с. Баня

Съпругата на президента Росен Плевнелиев (2012-2017)-Десислава Банова, е решила да въведе луксозни подобрения в семейното имение в разложкото село Баня. Бившата синоптичка, която от известно време прави светски телевизионни интервюта с известни хора, е получила чрез едноличната си фирма разрешение от „Басейнова дирекция” да отклони част от минералната райско вода на селото, за да си направи „топило” т.е. топъл басейн на открито. Той ще е с вместимост 30 куб. метра като Банова иска всеки ден да се обновява с 10 процента от обема на топилото. Температурата на водата в него ще е 32 градуса, което значи, че Деси ще разрежда минералната природна благодат, която тече в Баня с врящите 58, пише Минаха години.

Според Банова басейнът ще се ползва за „профилактика”. Годишно ще консумира 6464,15 кубика от водата на селото. За да я докара до двора си, Деси ще трябва да изгради водопровод от 2,6 км, което струва не по-малко от половин милион лева. Семейната хасиенда на Плевнелиеви се намира в приказна планинска местност на изхода на село Баня в посока Банско. Единственият проблем досега на райското кътче бил листата на басейн, който е на път да бъда изграден.

Последния път в който се отбил до селото, Плевнелиев завел съпругата си да се плацика в минералната вода на близък луксозен хотел.

Бракът с Деси е трети пореден за бившия държавен глава. Когато влезе в голямата политика той бе женен за Юлиана Плевнелиева. Тя обаче не се появи на нито един прием с него, което бе сигнал за охладнелите им отношения.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *