Петра: Имам 17 предложения за брак! Композиторът на Алла Пугачова поиска ръката ми с пръстен с диамант

„През годините съм имала 17 предложения за брак. Хора от различни страни са се влюбвали в мен. Не знам с какво ги впечатлявам, явно съм родена със златна звезда на челото, както казва Азис. А аз си мисля, че съм добра и харизматична.“

Певицата има успешна кариера по целия свят Снимка: Таня КАЛИНОВА

Това казва в първата част на разговора в рубриката „Интересните“ попфолк легендата Петя Атанасова, по-известна като Петра. Днес тя е на 60 години, а животът й по нейните собствени думи е свързан с „чудо след чудо“.

„60 г. е новото 30, защото преоткривам много неща. Ето станах тик-токър, имам и галерия, в която представям букети от сапуни и мои „живи картини“. Дълго време живях в Русия, там завърших руска филология. Майка ми беше учителка в детска градина там, а баща ми директор на болница“, разказва Петра. По време на олимпиадата в Москва през 1981 г. тя попада на концерт в центъра на столицата и понеже свири на китара, се промъква на сцената и почва да пее. Стотици скачат на крака и вдъхновени й пригласят. Случката стига до ушите на министъра на културата по това време на Русия и той изпраща автомобил да я вземат и да говори с нея.

„Вие ли бяхте тази, която провали забавата ни?“, пита той. Но се усмихнал и предлага на Петра да започне да пее в най-голямото вариете тип „Мулен руж“ в Русия.

„700 певци имаше там. Нашите нищо не знаеха, а аз и моята приятелка тайно излизахме от къщи вечер да пея. Една вечер бащите ни проследили и с учудване видели, че участваме във въпросното заведение. На откриването ме представиха като българска народна певица, а на майка ми ченето й падна от учудване, като разбра, че това съм аз. А като чу, че получавам 490 рубли заплата, а баща ми като лекар взимаше 450, съвсем се успокои“, смее се Петра. С първата си заплата тя си купува сиамска котка. Точно по това време и сключва първия си брак с българин, който й прави дете. „За съжаление се разведохме, защото той ме замени за рускиня много бързо. Нашите живееха далеч от Санкт Петербург, а аз исках да преследвам мечтата си да запиша висше руска филология и тръгнах със свито сърце да направя това“, разказва изпълнителката.

В самолета й се случва второто чудо в живота – на място до нея сяда Людмила, дясната ръка на най-големия дизайнер в Русия – Зайцев. „Тя ми помогна много. Заведе ме в петзвездния си хотел, избрах си черна рокля с диаманти и ръкавици. Отгоре ми подари черна лисица и шапка. После каза: „Отиваме в ресторант „Астория“, ще те запозная с елита на Русия. И се случи“, споделя Петра. Тя се влюбва от пръв поглед в композитора на Алла Пугачова, който й подарява най-големите си хитове. „И после се тръгна с него по участия по цял свят. Когато обаче ми предложи брак с пръстен с диамант, аз отказах. Мама не ми разреши. Но не съжалявам с днешна дата, взех всичко най-хубаво от това време и това място“, споделя Петра.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *