Петков: На евроизборите ще се явим с ДБ, искаме да сме първа политическа сила

Горди сме, че евролистата ни беше изцяло избрана от общото ни събрание без предварителни уговорки. Влизаме с ясното съзнание, че ще се явим заедно на европейските избори – „Продължаваме промяна“ и ДБ. Това заяви съпредседателят на „Продължаваме промяната“ Кирил Петков.

Асен Василев заяви, че пътят на България е ясен.

„Искаме България да стане нормална европейска държава, да сме по-богати от средните европейци, но за да стане това, трябва да имаме истински регулатори и съдии, мачът да не е предварително уговорен, а всеки да има равен шанс“, каза той.

свързани

Задължителна е първа позиция на изборите, защото 9 месеца ни упрекваха в лъжа, без реформа в службите, съдебната система и регулаторите ние казахме „Не“. Ние няма да предадем никого, българският народ го разбра това. Ще излезем пред народа и ще кажем дайте ни тази сила, за да може този план и тази визия за България да станат реалност. Искаме да сме първа политическа сила, за да покажем, че българският народ стои зад тази визия. Шенген от днес ни приеха, сухопътният ни се отлага само с няколко месеца“, уточни Петков, цитиран от БГНЕС.

свързани

„Продължаваме промяната“ представиха новия си изпълнителен съвет, в който участват Кирил Петков, Асен Василев, Лена Бориславова, Даниел Лорер, Николай Денков, Калина Константинова и др.

„Ние ще преговаряме с всяка партия, която е готова да подкрепи тази посока на движение на страната, с ГЕРБ преговаряхме, но те като се отметнаха, видяхте, че отиваме на избори. Ние искаме България да върви по европейския си път. Ако някой постави спирачки, това е моментът, в който спираме да работим, защото работата вече не е в полза на българските граждани и развитието на България“, подчерта Василев. 

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *