От HelpBook: Клиентски неволи при онлайн поръчка на храна

Кога най-сетне ще дойде краят на клиентските неволи? Това се питаме ние и наши потребители в платформата на Helpbook.info. В сигнали чрез нас до институциите очакваме да се решат поставените проблеми.

В сигнал до КЗП наш потребител подробно описва неприятната случка, която е преживял поръчвайки стоки от голяма търговска верига чрез фирма за доставки. Хранителните продукти били на стойност над 100 лв.

„Първоначалното посочено време за доставка изтече, добавиха нови 10 мин. да чакам, като ми изпратиха съобщение, че не могат да намерят куриер (!?!?). Минаха още 20 мин. в търсене на куриер, след което ми изпратиха следващо съобщение, в което ми обясняват, че куриерът току-що пристигнал в обекта и предстои да вземе поръчката ми, обаче това се оказа абсолютна лъжа и измама, защото изминаха още 40 мин., през които статусът на поръчката не помръдна, и пишеше, че в момента куриерът взима поръчката, не знам кой куриер взима поръчка в продължение на 40 мин.“.

След близо час чакане авторът на сигнала решил да отмени поръчката, като се обадил по телефона на оператор от куриерската фирма. За голяма негова изненада му било отговорено, че това може да стане само чрез онлайн платформата. При поискване отсрещната страна да се представи такова не последвало, а било инсценирано разпадане на връзката.

„В допълнение искам да кажа също, че съм имала случаи, в които доставка от тази компания е пристигала с липсващи продукти, които фигурират в касовата бележка, но по този въпрос не може да се направи нищо, тъй като, ако клиентът не е прегледал детайлно съдържанието на пликовете, които приема от куриера, в момента на самата доставка, то тогава въпросните липси са недоказуеми, но предвид, че винаги поръчвам около 50 артикула за около 100 лв. не е малко вероятно някой от доставчиците да „щипне“ едни чери домати например – както ми се случи при една от доставките.“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *