От HelpBook: В столичен район градинка от месеци тъне в боклуци и железа

В столичния район „Изгрев“ междублокова градинка от месеци тъне в боклуци и корозирали железа, а за събраните отпадъци се грижат единствено вятърът и бездомните животни. В платформата на Helpbook.info наш потребител е изпратил снимки.

От градове в страната ни алармираха за идентичен проблем – липса на кофи за боклук. Единият сигнал е от София, а оплакването е, че две домакинства са останали само с един сметосъбиращ съд, като преди са имали два, но и те били крайно недостатъчни. Молбата е да се върне отнетия контейнер.

Писаха ни и от град Русе с подобен проблем:

„Във връзка с ремонтите по проект „Воден цикъл“ беше премахнат контейнер за смет на ул. „Вардар“ на ъгъла с ул. „Мехомия“. След приключване на ремонта преди близо месец контейнерът не беше върнат на мястото. Към момента живущите на ул. „Мехомия“ не разполагат с никакъв контейнер и трябва да обикалят кв. „Ялта“, за да изхвърлят боклука си. Смятам, че предвид високите такси „Смет“, които жителите на квартала плащат на Общината, е крайно наложително тя да се погрижи за наличието на контейнери. Надявам се на бързо съдействие“.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден, и искате да подадете сигнал – направете го онлайн в HelpBook.info!

Снимка: HelpBook

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *