Откриха хероин за над 1 млн. лв. на МП „Капитан Андреево“

Митническите служители на МП „Капитан Андреево“ откриха хероин за над 1 000 000 лева при проверка на лек автомобил, влизащ в страната от Турция. Проверката е част от общите действия срещу контрабанда с участие на служители на Агенция „Митници“, ГД „Борба с организираната престъпност“, ГД „Гранична полиция“ и Национална агенция за приходите.

На 26.05.2024 г. пристига лек автомобил „Фолксваген“ с българска регистрация. В автомобила, управляван от 24-годишна жена, пътувал и мъж на 41 години, български граждани. Превозното средство е селектирано за щателна митническа проверка от екип на отдел „Борба с наркотрафика“.

В хода на контролните действия, след демонтаж на задните гуми на автомобила, във фабричните кухини на праговете, митническите служители откриват общо 24 пакета, съдържащи бежово прахообразно вещество. При полевия наркотест веществото реагирало на хероин. Общото тегло на задържания наркотик е 6,120 кг на стойност 1 028 160 лева.

По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура –Хасково. На мъжа е повдигнато обвинение.

Снимка: Агенция „Митници“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *