Оставка ли? Правителството даде на 2 топ имота в центъра на София на ПП за 10 години

Нова задкулисна с8хема на ПП – с решение на ротационното правителство уж в оставка политическа партия „Продължаваме промяната“ получава правото на ползване на два държавни имота в София – един за осъществяване на административните нужди на централното ръководство на партията, както и един за местната структура в столицата, съгласно Закона за политическите партии.

Това обявиха от пресслужбата на Министерския съвет след днешното заседание на правителството в оставка на Николай Денков. На заседанието не присъства вицепремиерката от ГЕРБ Мария Габриел.

Единият от имотите се намира на ул. „Христо Белчев“ № 8 в район „Средец“, а вторият – на бул. „Витоша“ № 12 в район „Триадица“.

На втория адрес бе централата на партията на Таня Дончева. ПП „Продължаваме промяната“ отговаря на законоустановените предпоставки за учредяване на безвъзмездно право на ползване върху имотите – частна държавна собственост за срок от 10 години или докато отговаря на законовите изисквания за тяхното ползване, обясниха от правителствената пресслужба.

Партията декларира, че разполага с необходимия финансов ресурс за стопанисване на имотите, като същите ще бъдат използвани само за задоволяване на нейните нужди, няма да бъдат преотдавани под наем и преотстъпвани за ползване, както и че в тях няма да бъде осъществявана икономическа дейност.

В решението на Министерския съвет е предвидено областният управител на област София да разработи механизъм за контрол, чрез който да осъществява периодични проверки за изпълнението на условието, при което се предоставят имотите, както и да прилага предвидените в Правилника за прилагане на Закона за държавната собственост санкции в случай на неизпълнение.

Първоначално офисът на ПП бе на столичната улица „Чаталджа“ в сграда, която бе собственост на Асен Василев. Там жилище имаше и депутатът Даниел Лорер. След продажбата на тази сграда, партията нае офис на жълтите павета.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *