Нинова в НС: Рушите всякакви основи на правова държава и на институции

„Рушите всякакви основи на правова държава и на институции“, заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова от парламентарната трибуна по време на дебатите на второ четене за изменение и допълнение на Закона за Българската народна банка.

свързани

„С тези поправки давате ярък пример за това какво е конфликт на интереси. Представете си г-н Главчев – служебен министър-председател, след това се връща в Сметната палата и като председател, по закон е длъжен да проверява собствения си Министерски съвет, себе си, министрите си и да пише доклади дали те са изпълнявали закона, дали са нарушавали обществени поръчки, дали откраднали пари и т.н.“, каза тя.

свързани

Заложихте корупцията в закона и тя стана недоказуема. Сега залагате конфликта на интереса в закона като възможен“, добави Нинова.

Лидерът на БСП припомни, че още преди внасянето на тези текстове за гласуване с промените в Конституцията, левицата била против. По думите ѝ всички тези промени рушат институциите у нас.

„Рушителство след рушителство, грешка след грешка, и то стратегически грешки. Нов текст за мандатността – какво е това? Вие изобщо влагате ли някакъв смисъл в това, което предлагате?“, попита тя, цитирана от „Фокус“.

Нинова бе категорична, че БСП няма да подкрепи нито едно от предложенията.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *