На вниманието на КЗК и КЗП: Мебели „Виденов“ въртят грозни измами в интернет! Лъжат потребителите и крадат авторски права на световни фотографи

Брутална по своята непочтеност измама организират „Виденов“ в социалните мрежи, алармираха наши читатели.

Мебелната къща е обявила игра за най-оригинални снимки на природни забележителности и обещава скъпи предметни награди, включително смартфони последен модел. Фалшификацията лъснала при обявяване на победителите, които вместо авторски фотографии, представили кадри на световно известни майстори на обектива, при това защитени от Закона за авторските права.

Излишно е да казваме, че мебели „Виденов“ ще използва изображенията за бъдещи рекламни кампании, което увеличава многократно тежестта на незаконното деяние.  За капак всеки, който дръзнел да протестира срещу измамата във Фейсбук бивал блокиран от PR-ите на мебелния гигант. Ето какво пише наш редовен читател по повод наглата схема: „Виденов организираха игра с няколко предметни награди, като най-големите две бяха смартфони. На снимките, които са прикачени, както и във Facebook страницата им се виждат печелившите кадри и участници.

Масово се пишат коментари, че снимките са откраднати, но коментарите биват изтривани! След мое оплакване под поста, коментара също ми бе изтрит и фирмата ограничи следващи коментари от моя страна под въпросният пост и не само! С мен се свързаха и други коментиращи въпросната измама, фирмата постъпва с всеки един по начина, премахване на коментарите и ограничаване на бъдещи такива! Нека този смешен конкурс бъде разобличен!“

По думи на други скандализирани участници, най вероятно мебели „Виденов“ предварително са избрали свои хора, на които да дадат скъпите смартфони и те в бързината са дръпнали от нет-а първата снимка, която им е попаднала. Опарените клиенти се заричат да сезират Комисията за защита на потребителите и Комисията за защита на конкуренцията, за да им наложат зверска глоба за некоректността.

Източник: kliuki.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *