НАТИСКЪТ сработи: Васил Терзиев призна за „грешка” в центъра на София

Под натиска на гневните столичани кметът на София от ДС семейство Васил Терзиев най-сетне призна, че реорганизацията на автомобилното движение при НДК е изпълнено без предварителна комуникация с жителите на района, които от около две седмици всяка вечер протестират на кръстовището на бул. „Патриарх Евтимий“. „Отчетено е като комуникационна грешка – това, че анализ и работна група не бяха сформирани преди реорганизацията на бул. „Патриарх Евтимий“, заяви той, цитиран от БГнес.

Той пояснява, че в бъдеще подобни реорганизации ще се правят след информиране на засегнатите. „Взели сме си поуки и всеки един следващ проект ще го направим по различен начин, за да няма изненадани и такова напрежение. Разликите ще ги видите през следващите месеци“, увери Терзиев.

Днес от групата на ПП-ДБ-СС в общинския съвет поясниха, че работна група ще анализира новата транспортна схема при НДК през следващите три месеца. „Когато има диалог и всички седнем на една маса, ще вземем решение. Ние се ангажирахме да създадем група, в която да има представители на гражданите, както и експерти. Всичко е за гражданите на София“, категоричен бе кметът.

Той подчерта, че коалицията има за цел да развива велотранспорта, градския транспорт, да няма задръствания и това по най-минимален начин да засяга паркоместата. „Въпреки всички сътресения и някъде справедлив гняв на хората се радвам, че все пак следварително ще седнем и ще решим проблемите“, казва още кметът на София.

Той увери, че велоалеите няма риск да бъдат премахнати.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *