Наталия Гуркова: Животът ми е като филм, диамантите не можаха да ме направят щастлива!

Наталия Гуркова е сред най-красивите и популярни български модели. Носителка е на десетки титли от престижни конкурси за красота. Печели короната на „Мис България” през 1998 г. и след това добавя още няколко корони в колекцията си от Москва, Кан и много други места. Завършила е магистратура по право, а след това и курс по финанси в Лондон.

Повече от десетилетие животът на миската минава между ЮАР, Черна гора и България. Тя се радва на щастие и хармония със съпруга си Джордже Михалевич и двете им деца – Джорджия и Кристиян, докато през септември 2018 г. няколко куршума в сърцето на черногореца слагат край на идилията.

Наталия Гуркова е родена на 19 май в София и около рождения си ден гостува в популярна рубрика на в. „Уикенд“.

– Как отбелязахте тазгодишния си рожден ден?

– Обикновено прекарвам рождения си ден с членовете на моето семейство. Така беше и тази година. С по-голяма компания се събираме в подходящ момент, не е задължително това да бъде на 19 май.

– Какво е отношението ви към подаръците?

– Близките ми знаят какво харесвам и ми го подаряват. За мен материалните неща не са от съществено значение. Единственото важно е да сме живи и здрави, да се разбираме, да се обичаме, да държим един на друг. Вещите са преходни. Човек им се радва в началото, после забравя за тях, слага ги в шкафа. Ще излъжа, ако кажа, че не харесвам бижутата. Притежавам и диаманти, но това е нормално, защото до преди няколко години притежавах магазин за диаманти в ЮАР. Но те не са нещото, което ме правят щастлива. Радвала им съм се, но само в началото. Според Мерлин Монро диамантите са най-добрите приятели на жената. Така е донякъде, хубаво е всяка жена да ги има (смее се – б.а.).

– Направихте ли равносметка на изминалата година в личен и в професионален план, и какво показва тя?

– Вниманието ми основно бе насочено към моя нов бранд, направих поредица от ревюта, участвах на „София фешън уик”, после на „Златна игла”, участвах и в „Дизайнер на годината”, където получих награда за най-бързо развиващ се бранд. Преди това участва в Седмица на висшата мода в Париж. Оказа се, че водя доста социално активна дейност, изпълнена с много ревюта, интервюта, представяния и т.н. В личен план промяна няма. Не съм се омъжила (Смее се – б.а.). Децата също са добре. Джорджия се занимава с рисуване, хореография, Кристиян се интересува от футбол. И двамата залягат усилено на английския език. В тийнейджърска възраст са и всичко им е интересно и любопитно.

– Кои са хората до вас, на които държите най-много?

– Семейството ми и приятелите, с които сме заедно от десетилетия. Имам приятелка, също „Телец”, с която сме заедно от 3-годишни. Приятелки сме от детската градина и никога не сме се карали. Станах кръстница на дъщеря й. Много ценя старите приятелства, защото са незаменими. Аз съм контактен човек. Дори в чужбина успях да създам приятелства, но те не са като тези от детството. Имам много приятелки и в модната сфера, поддържам перфектни връзки с други миски, с манекенки. Колежките са ми съдействали, когато ми се налага някакво представяне или ревюта. Винаги се радваме, когато се виждаме и настроението ни е приповдигнато. Такива сме родените през пролетта, защото тя създава нови мечти, нови надежди и ражда живот.

– Случвало ли се е да ставате обект на колегиална завист, на номера?

– Такива неща е имало много назад в миналото, но не им обръщам внимание. Шоубизнесът е прекалено цветен и в него се срещат различни неща – и лицемерие, и завист. Драматични неща не са ми се случвали, просто някакви дребни интриги и сплетни, които нямат никакво значение. Всичко се преживява.

– Получава ли сте предложения за участие в избори, за лице на определена политическа партия?

– Няма партия, която да не ми е предлагала да ме издигне от листите си. Офертите започнаха още когато бях на 20 години. Отказвах, защото нямах желание да се изявявам на политическия подиум, иначе смятам, че потенциал имам. Интересувам се от политика, но усещам, че не ми е там мястото. Добре ми е в модния бранш.

– Притеснявате ли се от годините, от старостта?

– Аз я приемам като естествен процес. Мисля, че всяка възраст си има своята красота. Все по-често виждам жени, които на 50, на 60, че дори на 70 години изглеждат прекрасно. Те сияят, за тях времето е спряло, защото са щастливи. Всичко опира до състоянието на духа. Човек, както се чувства, така и изглежда. Старая се да се грижа да себе си, спортувам, ям внимателно. Вярно е, че имам добър ген, но не мога да разчитам само на него, защото вече съм на едни добри години. (Смее се – б.а.) Налага се да се потрудя за вида си. За жената е най-важно да бъде щастлива. Тогава очите и блестят и тя предава положителната си енергия на останалите.

– Смятате ли се за успяла жена?

– Определено, от 20 години някъде се чувствам успяла, защото съм имала доста поводи да бъда доволна от себе си, от постигнатото. Била съм победител, успявала съм с нещата, с които се захващам. Харесвам и хора със самочувствие, но с покритие, защото много станаха тези с високо мнение за себе си, пък всъщност са никои. Просто са надути. Самочувствието е хубаво нещо, стига да е подплатено.

– Броила ли сте короните, лентите, обувките и роклите си?

– Короните и лентите са много, дори не съм ги броила. Почнах с нашия „Мис България” и се заредиха множество международни участия. Короните и лентите имат специален кът в дома ми. Като ги погледна, сърцето ми трепва, защото се връщам към хубави спомени. Понякога разказвам за короните на децата си, коя къде съм спечелила, какво е било състезанието, колко момичета са участвали. Мисля, че е възпитателно. Те трябва да знаят каква е била майка им, за да предават на поколенията. Събрала съм богат житейски опит от събития. С роклите нещата са много тежки. (Смее се – б.а.). Те са моята слабост, не случайно с тях започнах модния си бизнес. Колкото и рокли да имам, никога не ми стигат и няма какво да облека. Това е проблем на всяка жена. Каня се да направя и мъжка модна линия, но се улавям, че пак почвам да разработвам рокли. Имам достатъчно рокли и достатъчно обувки. Това е точната дума, не мога да кажа малко ли са или много.

– Имате ли пропуснати възможности в живота, които бихте променила, ако можехте да върнете времето?

– Моят живот е като филм с всичките му крайности. Ако върна лентата назад, пак бих избрала същия житейски сценарий за себе си. Наясно съм, че не може да имам по пътя си само цветя и рози, трябват си и препятствия, и уроци. Не съжалявам за нищо, което съм направила. Може би пропуснах да реализирам едно-две неща, но не са от значение.

– Сбъднахте ли детската си мечта?

– Мечтаех да стана певица в детството си, но за съжаление нямах гласови данни. Като тийнейджър исках да съм модел и станах модел. Ето още един повод да се чувствам успяла. Работя нещо, което обичам и модата не ми тежи, нито пътуванията, нито срещите. Как да не съм доволна от себе си?! Нямам работно време, нито някой над главата си.

– Кои са силните черти на Наталия Гуркова?

– Като един истински „Телец” съм упорита и не се отказвам от целите си. Връщането назад е само за отскок. (Смее се – б.а.) Като си направя план, го устоявам, независимо колко време ми коства и какви усилия ми отнема. Практична съм, реалист съм.

– Вярвате ли в любовта или сте от хората, които смятат, че тя съществува само в изкуството?

– Продължавам да вярвам в любовта и се надявам, че може да срещна голямата си любов. Изживявала съм любови, не е като да не съм, но човек никога не знае какво му предстои. Вярвам, че за мен ще има нещо хубаво.

– Как гледате на конспиративните теории за края на света, пръскане от самолети, ваксини и подобни?

– Имам невероятният приоритет да живея без чувство за страх, защото страхът, който се опитват да всяват в обществото чрез пандемии или слухове, е единствено с цел манипулация. Както виждаме, Земята не е спряла да се върти, въпреки всевъзможните пророчества, писания и конспирации. Светът също не се е свършил. Просто човек трябва да мисли реално и да не се поддава на манипулации. Не ме притесняват такива неща. Имам си достатъчно занимания. Обичам и да рисувам, да яздя коне, да се разхождам в планината.

– Мечтаете ли?

– Мечтая да живея в хармония със себе си и хората около мен, да давам любов и да получавам любов. Искам да изградя децата си като достойни българи, които да не емигрират по света, а да има добри условя за живот тук. Летя до ЮАР и забелязвам една приятна тенденция. Преди време в тази посока пътуваха икономически емигранти, хора, които искат да работят, за да живеят по-добре. Сега хората отиват на почивка там.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *