Наркопласьор ще лежи година зад решетките

Наркопласьор ще лежи година зад решетките

Снимка БГНЕС, архив

Окръжният съд в Добрич одобри споразумение, по силата на което обвинен за държане с цел разпространение и разпространение на високорискови наркотични вещества се признава за виновен и приема да му бъде наложено наказание лишаване от свобода за срок от 1 година и 8 месеца, чието изтърпяване е отложено с 3 години изпитателен срок.

Със споразумението страните по делото приемат за безспорно установено, че на 27 март 2024 г. в апартамент в Добрич без надлежно разрешително обвиняемият А. А. е държал с цел разпространение 19,28 грама марихуана и 6,70 грама метамфетамин – на обща стойност 854 лева. На същата дата той разпространил на друго лице от града 1,13 грама марихуана – на стойност 22.60 лв., и 0.28 грама метамфетамин – на стойност 19.60 лева. Двете деяния са извършени при условията на продължавано престъпление.

Обвиняемият, който досега не е бил осъждан, декларира пред съда, че се признава за виновен, подписал е доброволно споразумението и разбира, че то има последиците на влязла в сила присъда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *