Най-скъпите електрически коли в света

Електрическите коли навлизат все по-здраво на пазара, колкото и трудности да има покрай налагането им. Те са пълни с нови технологии. Производителите се чудят непрекъснато как да ги направят по-достъпни за средния купувач. Марки като Dacia и Citroën вече свалят цените до немислими преди години нива. Ние отиваме в обратна посока – класация на електрически автомобили, за които не са жалени средства, развиват космически скорости и имат чудовищни двигатели.

свързани

Rimac Nevera – 2 800 000 евро

Nevera изпотроши всякакви рекорди миналата година. Всъщност, те бяха 20! Да, 20 рекорда по ускорение. Направиха бижуто най-бързата електрическа кола на света. Тя успя да завърти една обиколка на Nurburgring за 7 минути и 5 секунди. Така че плащате много и получавате много. 1914 конски сили осигуряват на Nevera ускорение от само 1,81 секунди до 100 км/ч. Лидерът по скорост е снабден с H-образна 120kWh батерия.

свързани

Lotus Evija – 2 800 000 евро

Базираната близо до Норич компания направи най-голяма трансформация в своята история. От производител на по-малки спортни коли тя трябваше да се превърне във фактор на пазара на електрически автомобили. В резултат се появи Evija. Четворният мотор гарантира 2011 коня и ускорение под 3 секунди. Развива шеметните 350 км/ч. И забележете – може да качи от 0 до 300 за по-малко от 10 секунди!

Aspark Owl – 2 920 000 евро

Твърди се, че в момента е най-бързо ускоряващата кола в света с 1,72 до 100 км/ч. Това чудовищно време се постига благодарение на четворен мотор, който завърта всички колела със своите 2000 коня. Силата на този автомобил е не само в ускорението. Развива една от най-високите скорости в света – 415 км/ч.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *