МЪЛНИЯ: Атентат срещу Пепи Еврото в Белград!

Скандалният бивш началник на столичното следствие и главен герой в рекетьорската афера „Осемте джуджета“ Петьо Петров – Еврото е станал мишена на неуспешен атентат в столицата на Сърбия – Белград, където се укрива от правосъдието от миналата есен, научи „Уикенд“ от сигурен свой източник.

Официална информация за неуспешното покушение срещу Пепи Еврото няма, тъй като той не е информирал полицейските власти в Сърбия за опита да бъде ликвидиран. Твърди се, че неуспешното покушение срещу Петьо Петров – Еврото се е случило в средата на месец февруари в тузарския квартал „Дедине“ в Белград, където бившия следовател живеел в огромна къща с басейн под наем. Двама наемници на мотор изстреляли няколко куршума по мерцедеса на Пепи Еврото, който бил със затъмнени стъкла. Разправят, че именно заради затъмнените прозорци с подсилено фолио, куршумите, изстреляни от наемните убийци, не успели да засегнат нито Петьо Петров, нито шофьора на лимузината му, който е българин.

Само дни след неуспешния опит да бъде ликвидиран, Пепи Еврото напуснал скоропостижно Сърбия. Според информиран източник на „Уикенд“, Петров се е установил в Истанбул, където обитава просторен апартамент в квартал „Бешикташ“ и е зорко охраняван от цял екип въоръжени гардове.

Смята се, че неуспешното покушение срещу Петьо Петров – Еврото е свързано с мафиотската екзекуция на друг неформален лобист и рекетьор от съдебната система – Мартин Божанов – Нотариуса.

В края на месец януари т.г. 51-годишния аферист беше открит с куршум в главата и със следи от нанесен му зверски побой пред къщата му в Горна баня, а след това последва лавина от разкрития за връзките му с мастити прокурори, адвокати и ченгета.

Оказа се, че Божанов, в съучастие с развелата се преди 3 години с Пепи Еврото Любена Павлова, е изградил могъща система за рекет над сенчести бизнесмени с проблеми с правосъдието,

в която са участвали ченгета, прокурори, адвокати и съдии. Според документ, изготвен през 2022 г. от ГДБОП и разсекретен наскоро от „Антикорупционния фонд“ (АКФ), Мартин Нотариуса и бившата съпруга на някогашният следовател Пепи Еврото са изнудвали магистрати с порно компромати да участват в престъпните им схеми. Секс компроматите били „под формата на видеоклипове, съдържащи сексуални сцени на работещи в правосъдната система – част от тях от един и същи пол“, се казва в разекретения доклад на ГДБОП. Самият Мартин Божанов е бил таен информатор на най-елитната полицейска служба и дори е бил със статут на офицер под прикритие, внедрен в ъндърграунда уж да разузнава в полза на държавата.

Една от версиите за убийството на Божанов, която МВР разследва, е тази, че Мартин Нотариуса е поръчан от Пепи Еврото.

Смята се, че между двамата неформални лобисти в съдебната система е съществувало огромно напрежение още от 2021 г. насам, което се е задълбочило след развода на Петров със съпругата му Любена и нейното заиграване с Мартин Нотариуса. Разправят, че след развода Любена сложила ръка върху имоти за милиони евро в София и в Гърция, придобити с рекетьорски прийоми от Пепи Еврото, които отказала да му върне, ползвайки се с протекцията на Божанов и бандата ченгета и прокурори около него.

Петьо Петров – Пепи Еврото изчезна от България на 30 май м.г., след като часове по-рано тогавашния главен прокурор Иван Гешев беше разпоредил ареста му. Тогава Петров отвлече 8-годишния си син от брака му с Любена Павлова, който няколко месеца по-късно беше върнат на майка си. Мълви се, че уговорката била след връщането на детето, Любена да прехвърли имотите в Гърция на офшорно дружество, контролирано от Пепи Еврото, но тя не спазила договорката под давление на Мартин Нотариуса. Заради това аферистът бил ликвидиран.

Неуспешният опит Пепи Еврото да бъде убит в Белград навярно няма да е последния епизод в магистратската афера, която тресе държавата вече почти 4 години. Тя избухна след разказ на производителят на асансьори Илия Златанов, публикуван от АКФ на 24 юни 2020 г., че е жертва на изнудване от страна на бившия следовател Петьо Петров.

Според Златанов Пепи Еврото и хората около него са го изнудвали да прехвърли дяловете на фирмата си за асансьори „Изамет“. Тогава бизнесменът разказа, че е потърсил Петьо Петров заради конфликт със сина си Явор Златанов. Със съдействието на Пепи Еврото спецпрокуратурата започнала разследване, при което от сина му и съпругата му били иззети 35 кила злато и златни монети.

След това му обяснили, че са намерили документи за произход на златото – че било купено от австрийски дилър. Впоследствие, разказа Златанов, златото не му било върнато, макар че формално той подписал протоколи, че си го е взел обратно. Вместо това златото било предадено на тогавашната съпруга на Петров – Любена.

По думите на Златанов златото било намерено в 4 трезора – един от тях на бившата му съпруга, а останалите на сина му. Прокуратурата го иззела, а при среща с прокурора Димитър Франтишек разбрал, че има фактури за кюлчетата на негово име, в които пише, че те са купени от австрийския дилър. Самият бизнесмен казва, че документите са изфабрикувани. Синът на Илия Златанов пък твърди пред Антикорупционния фонд, че златото е лично негово и има документи за покупката му.

Съкровището на Илия Златанов и до ден днешен не е върнато, като той твърди, че е изнесено и натоварено в багажника на джипа на Любена Павлова от сградата на Специализираното правосъдие. Смята се, че с парите от обира Любена и Пепи Еврото купуват търговски имоти в Солун и на Халкидики, а след развода между двамата плячката остава само у Любена.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *