Мъж преби жена си при ограничителна заповед, опря нож в шията ѝ и размаха пистолет

Под ръководството на Районната прокуратура – Враца се води разследване по досъдебно производство, първоначално образувано за неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие.

По делото са извършени разпити на свидетели, оглед, претърсване и изземване, направени са справки. В резултат на събраните доказателства като извършител на престъплението е установен С.Д. (на 38 години).

Около 15:30 ч. на 28.05.2024 г. във Враца мъжът не изпълнил заповед за защита от домашно насилие, издадена от Районния съд – Враца, на основание която той се задължавал да се въздържа от домашно насилие по отношение на съпругата си А.М. Било му забранено да я приближава на разстояние по-малко от 100 метра за срок от 12 месеца, както и обитаваното от нея жилище в града.

Същия ден С.Д. ѝ се заканил с убийство, като допрял нож в областта на шията и ѝ показал пистолет. Нанесъл ѝ удари с ръце и крака в областта на главата и различни части на тялото. Причинената на пострадалата средна телесна повреда се характеризира с разстройство на здравето, временно опасно за живота.

С постановление на прокурор от Районната прокуратура – Враца извършителят е привлечен в качеството на обвиняем за три престъпления – неизпълнение на заповед за защита от домашното насилие, закана с убийство и причиняване на средна телесна повреда, извършени в условията на домашно насилие.

Престъпленията, в които е обвинен, са тежки по смисъла на Наказателния кодекс и са извършени при форма на вина – пряк умисъл.

Обвиняемият С.Д. е осъждан за различни умишлени престъпления, в т.ч. и тежки. За него има множество криминални регистрации, висящо производство и лоши характеристични данни. По искане на наблюдаващия делото прокурор съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия. Разследването по делото продължава.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *