Мъж преби жена си в София и опит да я отвлече

По искане на Софийската районна прокуратура Софийският районен съд задържа под стража 26-годишен мъж за опит за принуда и за нанасяне на телесна повреда на жена в условията на домашно насилие.

С.К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 17 юни около 17:30 ч. на ул. „Клокотница“ в София е удрял с ръце по главата В.З., с която живее във фактическо съпружеско съжителство, и ѝ причинил лека телесна повреда. На 18 юни около 11:30 ч. е направил опит да принуди В.З. да извърши нещо противно на волята ѝ – да тръгне с него, като употребил за това сила – дърпал я е. 

Престъплението е останало недовършено поради независещи от дееца причини – намесил се е трети човек.

На 19.06.2024 г. за двете деяния е образувано досъдебно производство от 2 РУ-СДВР. На 20.06.2024 г. то е докладвано на прокурор и той незабавно е привлякъл към наказателна отговорност С.К. Наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, предвид възможността С.К. да извърши друго престъпление.

На 03.07.2024 г. постановленията за привличане към наказателна отговорност и задържане за срок до 72 часа са предявени на обвиняемия и той е задържан.

На 04.07.2024 г., наблюдаващият прокурор внесе искане в Софийския районен съд за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо С.К. Състав на Софийския районен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие и наложи на С.К. мярка „задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийския градски съд.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Bulgaria ON AIR

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *