Моряците от „Руен“ са в добро здраве, освобождавали са ги над 30 часа

След проведена успешна операция от страна на Военноморския флот на Република Индия, екипажът на моторен кораб „Руен“, от състава на „Параходство Български морски флот“ АД, е освободен от пиратски плен и се намира в добро здраве, съобщиха от Параходство БМФ.

Параходство БМФ изразява благодарността си към целия екипаж на кораба и техните семейства за проявения характер и търпение през изминалите над три критични месеца.

свързани

За разрешаването на казуса неоценима подкрепа получихме от президентa на Република България,  Командването на Българската армия и Военноморските сили, службите за сигурност на Република България, Министерство на външните работи, EU NAVFOR и всички други наши международни партньори, оказали съдействие, се казва още в позицията.

Параходство БМФ изразява специална благодарност на Командването на ВМФ на Република Индия за показания висок професионализъм при изпълнение на операцията, продължила над 30 часа. Освобождаването на „Руен“ е важен успех не само за нас, но и за цялата световна морска общност. Разрешаването на случая доказва, че няма да бъдат допускани компромиси със сигурността на търговското корабоплаване, се изтъква в прессъобщението.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *