Митничар №1 Георги Димов е в регистъра на ДАНС, ето защо

Новият директор на Агенция „Митници” Георги Димов фигурира в регистър на ДАНС, съобщи пред Narod.bg източник от специалните служби. Оказва се, че възпитаникът на УННС със специалност икономика и управление на търговията е спипан с несъответствия в подадената годишна данъчна декларация.

При това в три пъти подред, докато шефове на НАП Румен Спецов, Борис Михайлов и сега отново Спецов.

Заради откритите несъответствия Георги Димов е вкаран в регистъра на ДАНС и реално е под наблюдение, обясни информаторът на Narod.bg.

Повод за размисъл е фактът, че новият митничар №1 е родом от митничарски регион – Димитровград, и е възпитаник на Математическата гимназия в Хасково, откъдето пък е бившият финансов министър Асен Василев.

В четвъртък Димов бе на разпит пред депутатите от Временната комисия за разследване на корупционните практики в Агенция „Митници” и евентуалната роля на бившия министър на финансите Асен Василев в тях.

След спявката заваляха добри новини – че като директор е разпоредил проверка на Инспектората към агенцията за всички евентуални смени, извършени от предишното ръководство, за предложения за наказания или липса на такива при установени нарушения от служители на агенцията.

Остава да видим какво ще покаже одитът на управлението на бившата шефка Петя Банкова, която в момента е в ареста с две обвинения – участие в ОПГ и принуда, припомня Narod.bg.

Пред народните избраници Димов подчерта, че пробитият ГКПП „Капитан Андреево” е вторият най-натоварен граничен пункт в света, както и най-натовареният в Европа. Очаква се до 2026 г. да стане №1 в света по брой натоварвания като превоз и физически лица, преминали през пункта пешеходно или с транспортни средства, изпреварвайки пункта на границата между Мексико и САЩ.

Смята се, че именно оттук е минавал основният поток камиони с контрабандни цигари на Никола Николов – Паскал, за което в килията са, освен Петя Банкова, и баща и син Марин и Стефан Димитрови, а бившият главсек на МВР Живко Коцев е на свобода под гаранция от 20 000 лева.

Царя на цигарите Паскал все още се издирва, за последно е напуснал България с каравана в посока Гърция, където има хотел на брега край Кавала.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *