Митничари задържаха рекордно количество марихуана

Рекордна пратка от 377,780 кг марихуана разкриха митничари на граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“. Подробности за случая дадоха  окръжният прокурор на Хасково Иван Стоянов и началникът на митническия пункт Георги Господинов.

Наркотикът е бил превозван в товарен автомобил с турска регистрация, управляван от турски гражданин, по дестинация Германия – Турция.

Той е на стойност 6,044 млн. лева. Водачът с инициали А. К., на 40 години, е задържан за 72 часа и са му повдигнати обвинения, каза Иван Стоянов. Марихуаната е намерена в товарния отсек на автомобила между празни пластмасови палети, посочи Стоянов и определи случая като особено тежък. Той обясни, че предвиденото наказание в закона е между 15 и 20 години затвор и глоба между 200 000 и 300 000 лева. Утре в съда ще бъде внесено искане за постоянна мярка за неотклонение.

Стоянов коментира, че по първоначални данни не става дума за организиран канал, а за единична пратка. Камионът е влязъл у нас от Румъния.

Началникът на митническия пункт „Капитан Андреево“ Георги Господинов поясни, че до разкриването на случая се е стигнало, след като на митническа служителка е направило впечатление разминаването между теглото на камиона по документи и отчетеното на везната на митницата. Последвала е проверка с рентген, която е показала необичайни плътности в товарното помещение, както и физически контрол, при който е установен наркотикът.
Господинов уточни, че става дума за рекордно количество марихуана, задържано някога на пункта.

Със съответните служби в Германия и Турция ще бъде контактувано за търсене на подробности и изясняване на престъпната дейност докрай, уточни окръжният прокурор Стоянов, цитиран от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *