Митниците излъгаха за 20 отстранени служители! Асен Василев сложи Инкасатора в Пловдив, има и нов зам.-шеф

Пълен погром в Агенция „Митници” – анонсираната преди ден „новина”, че 20 служители са били отстранени временно от работа след сигнали от австрийското правителство и други партньорски служби, се оказа опашата лъжа, разкри вътрешен източник на Narod.bg.

Наш репортер потърси повече информация за уж отстранените митничари от пресцентъра на агенцията. Дама, отказала да се представи, първоначално се измъкна с оправданието, че вървяла проверка, затова не можела да даде повече информация. След изричното ни настояване да каже не имената на митничарите, а само от кое митническо бюро са, получихме следния отговор: „Защо решихте, че са от митническо бюро. Може да са служите на ГКПП”.

На изричното питане за коя граница говорим, все пак получихме конкретен отговор – ГКПП „Калотина”. „Текат вътрешни проверки, каквото можем, казахме”, отчете дейност пиарката.

Да, ама не. По съвет на нашия източник специално прозвънихме граничния пункт в Калотина, откъдето отрекоха да има техни разследвани или отстранени служители.

Същата се оказа ситуацията и по другите граници – никой не е чувал за махнати от работа митничари.

„Няма отстранени служители. Тая простотия се прави само с една цел – да се нагнетява напрежение вътре в Агенция „Митници”, както и въобще в структурите на Министерството на финансите”, отсече информаторът на Narod.bg.

Според него финансовият министър Асен Василев е наясно, че си отива от властта, затова е започнал тотално обезглавяване на митниците!

По-рано днес, например, е махнат директорът на най-голямата митница, – тази в Пловдив, през която минава голям процент от най-важните акцизни стоки – цигари, алкохол и горива. На мястото на досегашната шефка Евелина Харизанова е поставен Мирослав Беляшки, шеф на кабинета на бившия кмет Здравко Димитров – Зико.

Официално от Финансовото министерство – пълна тишина. В регионалния сайт „Марица” преди час все пак новината се появи:

„Мирослав Беляшки, доскоро шеф на отдел „Канцелария и протокол“ в Община Пловдив при управлението на бившия кмет Здравко Димитров – Зико, е новият шеф на Митница „Пловдив”.

Narod.bg научи, че шефът на кабинета на Зико с показателния прякор Инкасатора е назначен на длъжността от днес със заповед на новата шефка на Агенция „Митници” Петя Банкова. За рокадата потвърди и самият той пред „Марица”. „Днес ми е първи ден тук”, посочи Беляшки и обеща да работи открито с медиите.

Извън казионните глупости, обаче, се е случило и друго много важно нещо – махнати са и тримата заместници на вече бившата шефка Евелина Харизанова, които са доказани експерти и са в час с работата…

„Това е обезглавяване на митниците, прави се за нагнетяване на напрежение”, резюмира източникът на Narod.bg.

Пак днес бившият шеф на митническата дирекция в Благоевград Георги Александров е назначен за зам.-директор на Агенция „Митници”. Жоро, както го наричат колегите му, се славел с нелицеприятни практики, докато управлявал бюрото в югозападния град, за които ще разкажем в отделна публикация. Сега този „експерт” е поставен на самия връх на агенцията, която пълни бюджета повече от НАП.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *