Методиев: Формулата за излизане от изборна спирала е надпартийно, експертно управление

Калоян Методиев влиза в битката на 50-ото Народно събрание в листите на БСП и Корнелия Нинова.

„Тя нито се продаде, нито се предаде като алтернатива на това задкулисие, което продаде държавата последните 15 г. Мантрата за вота на левите избиратели беше финансирана от ГЕРБ, опит да се вкара БСП в земеделски сценарий от 90-те години. По-тежко разслоение има около „Възраждане“ със 7-8 националистически партии, около ГЕРБ, ПП“, коментира Калоян Методиев в студиото на „Денят ON AIR“.

свързани

Той е втори в листата на БСП в 25-и МИР в София.

„И 14 листи да имаш, въпросът е каква е тежестта им. Едната левица не я хваща социологията, новата звезда Ваня Григорова е с огромни пари в кампанията, тя и Мая Манолово откъде имат толкова пари за билборди? Големи пари се изливат, въпреки това социологията им дава 1,5-1,8%. В политиката 1 и 1 не прави две, понякога прави 0, понякога 5″, заяви Методиев.

свързани

Пред Bulgaria ON AIR той изрази позицията си, че избирателите не трябва да пилеят гласовете си за малките партии, които нямат шансове да влязат в НС: „Повечето имат за цел да изкарат държавна субсидия, спъвате така реалния шанс да има алтернатива в следващото НС“.

„Събраха се ДПС с ГЕРБ, трагично е като резултати и като морална компонента е равно на нула. Има ветрило от музиканти, трубадури. Има алтернатива, сглобката от една страната и БСП на Нинова, която не се прегърна с Борисов, въпреки компроматите, изливане на милиони във вътрешни опозиции, наливаше ги Борисов чрез обществени поръчки – дупки във Варна, фирми за горива, хора, които играеха вътрешна опозиция във формацията, озлобени“, заяви Калоян Методиев. 

свързани

Кандидатът за депутат коментира, че Борисов се страхува най-много от ДПС.

„Единствената форма да излезем от спиралата на изборите е надпартийно, експертно управление с конкретни стъпки – парите по ПВУ, Шенген, задържане на социалните системи да могат да функционират“, убеден е Методиев. 

Очаквайте видеото с целия разговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *