Майката на убития Митко: Страх ни е да не пуснат близнаците

С постоянни протести пред съда и прокуратурата заплаши майката на Димитър Малинов Атанаска Бакалова, ако близнаците Валентин и Борислав Динкови, срещу които днес продължава съдебният процес, се разминат с леки наказания. „Притесняваме се, че могат да се отърват с леки присъди. Ако това стане, всяка седмица ще сме тук“, отсече Бакалова.

Десетина близки и приятели на жестоко пребития 24-годишен мъж се събраха, за да изразят недоволството си часове преди поредното заседание срещу обвинените в лично укривателство братя Борислав и Валентин Динкови.

Димитър издъхна вечерта на 20 юли м.г. Заподозрян за убийството му е Рангел Бизюрев, който след месеци укриване в чужбина, миналата седмица беше предаден на българските съдебни власти. След екстрадицията му той каза, че е удрял Митко 4 пъти в тялото, но не и в лицето. И отрече близнаците да са участвали в побоя. Те са обвинени в помагачество на Бизюрев да зарови трупа и да избяга.

„Кой удари Митко в лицето? Кой изкара Митко от дома ни? Рангел Бизюрев е казал, че е отишъл на среща. Кой я организира“, пита майката на Димитър. Според нея замесените са много повече и настоява всички да бъдат разпитани от психолози и криминалисти. „Всички да си свършат работата качествено. Защото тук имаме двама братя, които си сменят показанията и всичко прехвърлят на Рангел“, категорична беше Атанаска Бакалова.

Жената поиска отново да бъде проведен нов следствен експеримент, както и двете дела да бъдат обединени в едно – само за убийство. „Най-голямото ни опасение е, че днес могат да бъдат пуснати да се приберат в дома им“, заяви Бакалова.

Протестиращите поискаха да се срещнат с Окръжния прокурор Ваня Христева и Бойка Лулчева, която наблюдава делото за убийството. Искането им обаче беше отхвърлено, понеже приемният ден е утре.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *