Кучето на Людмила Филипова е най-красиво

Домашният любимец на Людмила Филипова стана шампион на България. Породистият Зенит на писателката си тръгна от националната надпревара, която се проведе през уикенда в Елин Пелин, с няколко награди, като най-престижните от тях са Млад Гранд шампион на България и Млад шампион на България.

Те са чудесна възможност внучката на покойния вече член на Политбюро Гриша Филипов да атакува европейски и световни форуми за красота на кучета.

„Как се отглежда шампион ли? Доста трудно, с медицинските грижи, качествена храна и добавки, всеки ден тренировки за физика, поведение и синергия със стопанина, но пък човек се радва на 24 часа обич и щастие“, каза внучката на някогашния министър-председател на България през 80-те на миналия век.

Любимецът ѝ Зенит, който живее под покрива на авторката на романа „Войната на буквите“, е немски дог и наскоро навърши 16 месеца. „Тази порода бе детската ми мечта, изборът ми да взема Зенит е доста добре обмислен, защото той се привързва силно към стопанина си и аз не мога да пътувам никъде без него“, споделя Филипова пред България Днес.

Преди време й се наложило да пътува и тя едвам намерила хотел за кучета в столицата, който да се съгласил да поеме грижите за любимеца ѝ, защото: „Когато хората го видят, се плашат от вида му“. След като оставила кучето си в хотела, то спряло да се храни, да пие вода и изпаднало в агония от тъга по Людмила. „На третия ден, като се върнах от пътуването ми и като отидох да си го взема, той умираше. За съжаление, в България почти нищо не се знае за тази порода. Това са най-благородните и най-любвеобилните кучета на света, които векове наред са селектирани да бъдат компаньони на хората. Те се привързват силно и са страхотни за тази цел, но при раздяла агонизират до смърт от мъка по любимия си човек“, разказва писателката.

Авторката на романа „Смисълът: енциклопедия на бъдещето“ редовно пуска снимки на своето куче. От тях личат любовта и грижите, които стопанката полага за обичливия любимец. Зенит ѝ отвръща със същата нежност и преданост, като на фотосите той или е гушнат в стопанката си, или гальовно е отпуснал глава в скута ѝ. „Кариерата на Зенит тепърва започва и той ще покорява още много върхове“, убедена е Славина Иванова от клуба „Немски дог България“.     

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *