Когато чуеха бебето да плаче, стреляха по нас: Майка споделя за ужаса от срещата с терористите

Израелската певица Шай Ли и съпругът ѝ, заедно с едномесечното им бебе, са били атакувани от терористи в дома им. 

Те живеят в района на Ивицата Газа. Майката успяла да избяга с бебето Ший при съседи. Останали там повече от денонощие – без храна, вода и без да знае какво става със съпруга ѝ. 

свързани

„Не знам къде е съпругът ми и моля за вашата помощ. Тялото му не е намерено в къщата, не е в болниците. Абсурдното е, че се надявам да е отвлечен“, каза Шай Ли пред ynet.co.il.

Едномесечното бебе не се е хранило повече от 27 часа. 

„Всеки път, когато плачеше, терористите стреляха по къщата, в която се криехме“, разказва майката.

свързани

Семейството било събудено от малко след 6 сутринта от звук на експлозии. От съобщения в групи в WhatsApp разбрали, че не са обикновени експлозии, а атака на терористи.

свързани

„Чухме да говорят на арабски пред дома ни. Със съпруга ми минахме на тих режим и общувахме с жестове. Разбрахме се, ако влязат терористите – той да задържи вратата, а аз да избягам с едномесечното ни бебе“, разказа майката.

Ръката на един от терористите се подала през прозореца. Жената грабнала спящото бебе, почукала на съседна къща, но никой не отговорил. Скрила се в храстите, намерила чук и длето за самоотбрана.

свързани

„Шей започна да плаче и те се приближиха до нас. Всеки неин вик беше буквално като мишена за тях. Те я чуха да плаче и започнаха да се приближават. Почуках на вратата на съседите, които ме видяха благодарение на камерите“, сподели още Шай Ли.

Там заедно се крили от терористите. На следващия ден били спасени, след като силите за сигурност са разчистили района. Бебето е прието в болница след вдишване на дим, тъй като терористите подпалвали домове наред. 

Жената се надява да види съпруга си отново жив, за след това казва „Бих го последвала и в Ада“.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *