Китай показва готовността на войниците си да завземат Тайван

Китай излъчи документален филм от осем части, за да покаже своите войници, които се заклеват да пожертват живота си, за да завземат Тайван.

Държавният телевизионен оператор CCTV показа Chasing Dreams, за да отбележи 96-ата годишнина на Народната освободителна армия (PLA). Първите няколко епизода се фокусират върху последните военни учения, които Китай проведе около Тайван, включително учение, известно като Joint Sword, което имитира блокада на острова. Това беше извършено в отговор на срещата на тайванския президент Цай Инг-уен с говорителя на Камарата на представителите на САЩ Кевин Маккарти през април.

свързани

Поредицата също така включва драматични свидетелства на няколко войници, които изразяват готовността си да умрат при нахлуване в Тайван.

„Ако войната избухне и условията са твърде трудни в реална битка, ще използваме собствените си тела, за да разчистим пътя за нашите (десантни) сили“, заяви Зуо Фенг от миночистачната единица на флота на PLA.

Пилотите предложиха да използват изтребителите си в самоубийствени атаки срещу врага, ако им свършат боеприпасите в реални битки.

„Ако мога да бъда наистина горд един ден, това ще бъде денят, в който родината най-накрая се обедини отново с Тайван“, офицерът от военновъздушните сили на PLA Ли Юан-Тунг, цитиран от The Times.

Китайската комунистическа партия смята Тайван за измамна провинция и президентът Си обеща да го обедини отново с континента, ако е необходимо и със сила, до 2050 г.

свързани

Като част от своята пропаганда китайските държавни медии и PLA редовно пускат видеоклипове или други рекламни материали, за да подчертаят усилията на военните за модернизиране и разширяване. Експерти казват, че Chasing Dreams е най-новото усилие на Пекин да разпалва националистическите настроения, пише dnes.bg

Китай наскоро смени командирите на стратегическите си ракетни сили и отстрани откровения си външен министър Цин Ган. Внезапните размествания може да отразяват възможна нестабилност във висшите ешелони на Комунистическата партия и те засилват кампанията на Си за назначаване на лоялни хора на ключови роли.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *