Кандидатите за нов председател на ЕК: Не ние избрахме тази война, трябват планове

Ключов дебат в Брюксел – водещите кандидати за нов председател на Европейската комисия се изправиха един срещу друг. В дебата участват настоящият председател Урсула фон дер Лайен от Европейската народна партия, която се бори за втори мандат. 

Кандидат е и настоящият еврокомисар по заетостта Никола Шмидт, както и председателите на „Обнови Европа“ – Сандро Гоци, Тери Райнтке от Европейските зелени и Валтер Байер от Европейската левица. Темите, по които те дискутираха, са отбрана и сигурност, миграция и граници, икономика и заетост, климат и околна среда, демокрация и лидерство, и иновации и технологии.

свързани

Трябва да подобрим състоянието на нашата отбранителна промишленост. Трябва да гарантираме, че ще се сложи край на разпокъсаността и че ще има общоевропейски планове“, заяви председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен.

„Бих се радвал да не се налага да инвестираме толкова много средства за отбрана и да помагаме на Украйна. Не ние избрахме тази война„, допълни кандидатът за председател на ЕК Никола Шмидт.

Снимка: БГНЕС

Какви са намеренията ви за 9 юни?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *