Калин Стоянов: Петков поиска да сложим на оперативния щаб на изборите Кирил Ценкин

Вчера главният секретар си подаде оставката по лично искане и причини. Категорично никакъв натиск няма. Това коментира в парламента министърът на вътрешните работи в оставка Калин Стоянов за напускането на главния секретар на МВР Живко Коцев.

„Не за първи път чух от премиера Николай Денков, че евентуално е имало някакъв натиск, че те си комуникират заедно, би следвало комуникацията да минава през нас“, добави Стоянов.

свързани

Той посочи, че едното искане на Кирил Петков е било „да сложат за ръководител на оперативния щаб за изборите заместник-министъра на МВР Кирил Ценкин.

„Аз му казах, че това много трудно може да се случи, тъй като винаги назад във времето, а и занапред ще бъде и е бил главният секретар“, каза вътрешният министър в оставка.

Той уточни, че няма как човек, който е част от политическия кабинет, да бъде ръководител на този щаб.

„В моя кабинет е идвал Кирил Петков и то неведнъж“, заяви Стоянов и допълни, че Асен Василев и Бойко Борисов не са го посещавали там.

„Единственият човек, с когото съм разговарял, който ме покани, предложи ми да вляза в кабинета „Денков“ в качеството на експерт, е Кирил Петков“, каза министърът в оставка и обясни, че към онзи момент не е познавал Мария Габриел. 

свързани

„Нямаме отношение относно казуса от вчера“, каза министърът в оставка във връзка с вчерашната акция в агенция „Митници“ на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) и Комисията за противодействие на корупцията (КПК).

По темата за Мартин Божанов-Нотариуса Стоянов посочи, че никога не го е виждал и не е разговарял с него.

„Дали е бил сътрудник, или не, независимо дали е Мартин Божанов, или който и да било друг, това представлява държавна тайна“, каза още Стоянов. 

Попитан дали има предложение за служебния кабинет, Стоянов каза, че за момента няма, предаде БТА.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)                                                    

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *