Как Павел Манченко с взривеното ауди стана шеф на митница „София“?

Умишлената съсипия на Агенция „Митници”, за която Narod.bg пръв информира, продължава с пълна сила – от днес териториалната дирекция в София има нов директор – Павел Манченко. До момента той беше представител на Агенция „Митници” в Постоянното представителство на Република България към Европейския съюз.

Любопитен факт е, че през ноември 2010 г. беше взривено луксозното аудито на Манченко, който по онова време беше шеф на митница „Аерогара София”. И нещо пикантно – новият митнически бос е брат на спортния журналист Методи Манченко, който има власет кум – бившият финансист №1 Милен Велчев, научи още Narod.bg.

Огненият атентат преди 14 годиниопожари лимузината на Павел Манченко, паркирана в гараж. За щастие при атаката нямаше пострадали, но от взривната вълна заминаха и две съседни коли.

Според криминалисти инцидентът може да е бил свързан със разследването на изчезналите близо 400 килограма благородни метали от митническия склад на летището около месец по-рано.

Според източник на Narod.bg, обаче, зад палежа стоят взаимоотношения от типа „взел напред и не свършил работа”.

Досегашният директор на териториалната дирекция в София Димитър Димитров преминава на друга длъжност в системата на митниците.

От Агенция „Митници” пуснаха официална визитка на Павел Манченко, в която четем, че е „митнически експерт с дългогодишен опит в администрацията, включително на международно ниво. Има над 27 години стаж в системата на митниците, заемал е различни експертни и ръководни длъжности, включително: началник отдел и началник на митница, заместник-директор на териториалната дирекция в София, началник отдел в дирекция „Международна дейност“.

Това е поредната странна смяна на ръководители в системата на Митниците за последните седмици.

  • На 20 февруари Асен Василев смени директора на агенцията Павел Тонев и назначи на негово място Петя Банкова. Банкова се оказа сестра на дисциплинарно уволнения бивш директор на служба „Вътрешна сигурност в МВР Стефчо Банков, който беше отстранен от Бойко Рашков. Сега Банков също се е върнал на поста си във вътрешното министерство, след като прекара около година като прокурорски помощник при Иван Гешев.
  • На 22 март беше сменен и директорът на „Митници Пловдив“, като службата бе поверена на Мирослав Беляшки – бивш началник на отдел „Канцелария и протокол“ в Община Пловдив по време на управлението на Здравко Димитров – Зико.

Бившият зам. финансов министър Георги Кадиев потвърди констатацията на Narod.bg – че в момента сме свидетели на унищожаването на Агенция „Митници“. Ето какво написа Кадиев във фейсбук преди минути:

Партиите връщат мандати, финансовият министър си заминава (надявам се, завинаги), служебно правителство ще има след 10-ина дни, обаче новоназначеният директор на Агенция Митници хаотично сменя шеф след шеф.

Системата е в абсолютен стрес.

Вече го писах и го затвърждавам- върви унищожение на Агенция Митници.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *