Как да ускорим метаболизма си без медикаменти

Всеки иска да има бърз метаболизъм, за да се радва на красива и стройна фигура без усилия. Неговата скорост на усвояване на хранителните вещества са индивидуални и се влияят от множество фактори. С напредване на възрастта метаболизмът се забавя, но това не означава, че трябва да се примирите. Има начини, с помощта на които да противодействате на забавянето.

Повече сън

Здравият, непробуден и дълъг сън е изключително важен фактор за бърз метаболизъм. По време на съня се случват голяма част от процесите на разграждане и усвояване на хранителните вещества. Колкото повече спите, толкова по-бърз и качествен ще бъде метаболизмът ви.

свързани

Спете на по-хладно 

Много е важно на каква температура спите. За да ускорите метаболизма си, е препоръчително да намалите температурата в спалнята. Така тялото реагира, като ускорява обмяната на веществата, за да осигури достатъчно енергия за поддържане на телесната температура.

свързани

Включвайте пикантни и люти храни

Лютото ускорява метаболизма. Добавете люти чушки, пикантни подправки и билки към храненето си. Капсаицинът в лютия червен пипер има изключително мощни свойства в ускоряването на метаболизма, дължащи се на повишаването на вътрешната телесна температура и отделянето на енергия. 

Четете повече в az-jenata.bg.

Къде ще почивате през лятото?

Снимка: Pixabay

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *