Как бе убит Нотариуса, след като е бил следен и подслушван от МВР?

Нотариусът беше убит, за да не се разприказва. Някой се притесни. Така бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров коментира пред БНТ убийството на Мартин Божанов – Нотариуса.

По времето, в което Петър Тодоров бил главен секретар на МВР, имало опит Петьо Петров-Еврото да бъде заловен, но това не се случило. Според Тодоров е  имало теч на информация преди ареста му. „Не успяхме да го заловим, защото изтече информация. 15 минути преди да влязат колегите, той е бил там, където трябваше да го заловят. По това време имаше няколко подобни случая“, подчерта той.

Още по темата

7 мар 2024 20:30

18

Защо Божинов бил обезпечен със СРС и наблюдение, бе допуснато той да бъде убит? Защо е назначена и некомпетентно отстранена съпругата му?, попита риторично Тодоров. Според него съпругата Нотариуса от 2021 г. е в ГДБОП и е била назначена с външен конкурс.

„Изненадващото е, че е била назначена с външен конкурс, което е прецедент и не е правено. Начинът, по който е отстранена, води до нейното връщане впоследствие“, обясни още Петър Тодоров.

По това време шеф на ГДБОП е Любомир Янев, припомни бившият главен комисар. Той коментира лаконично и как е върнато детето на Петър Петров в България. „Чрез хора, изпратени обратно“, така той отговори на въпроса.

Тодоров коментира и напрежението с бежанците. След като има случаи на побоища в София, значи има проблем с бежанците. Проблемът с тях съществува и ескалира. Той е главно от 2014 г., но последните години се задълбочи. В момента се наблюдава временно намаление на мигрантския натиск, но това е свързано с климатичните условия. Ще видите, че от следващия месец рязко ще се увеличи натискът. Проблемът е в това, че се връщат от Европа безшумно и инконгито, каза  бившият главен секретар на МВР Петър Тодоров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *