Какво да правим, ако капачката на резервоара блокира

Шофьорите на някои по-стари коли са изправени пред проблем при отваряне на капачката на резервоара, която може в един момент да блокира. Особено опасно е това при спиране за зареждане на бензиностанция, когато в колата почти няма гориво. 

Всичко зависи от механизма. Ако капачката на резервоара се отваря с помощта на електронен бутон, шофьорът трябва да се убеди, че колата е отключена. При някои модели капакът е свързан с централното заключване, което означава, че автомобилът трябва да бъде отключен, за да има достъп до резервоара.

свързани

При старите модели има лост вътре в салона на колата, който обикновено се намира до седалката на водача. Шофьорът трябва да се увери, че той е натиснат правилно, като понякога може да се наложи полагането на повече усилия.

свързани

Ако механизмът е замърсен или ръждясал, върху него може да се напръска универсалният помощник WD-40 (или нещо подобно). Спреят обаче трябва да се използва внимателно, за да не се повреди боята. Трябва също така да се изчака няколко минути, за да може веществото да подейства, след което да се направи опит за отваряне на капачка.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *