Искате нисък разход на гориво? Това са най-икономичните хибриди

Имате нужда от хибрид, ако търсите кола с нисък разход на гориво. С комбинация от бензинов двигател и електромотор, захранван от малка батерия, хибридът осигурява икономия на гориво, като в същото време предлага и удобството за зареждане на гориво на всяка бензиностанция.

Изданието Motor1 състави списък с най-икономичните хибридни модели според EPA (агенцията за опазване на околната среда на САЩ). При някои от тях показателите за разход на гориво са наистина забележителни, като в случая става въпрос само за стандартите хибриди, а не за plug-in.

свързани

Kia ​​Niro – 4,43 л/100 км (смесен разход)

Пробег с един резервоар – 946 км
Базова цена – 26 940 долара

Формата на субкомпактен SUV не бива да ви заблуждава – Kia Niro е невероятно пестелив хибрид, който постига разход от 4,43 л/100 км в нива на оборудване LX, EX или SX. Версиите EX Touring и SX Touring харчат малко повече – 4,81 л/100 км смесено.

Hyundai Elantra Hybrid Blue – 4,35 л/100 км (смесен разход)

Пробег с един резервоар – 1078 км
Базова цена – 26 250 долара

Hyundai Elantra Hybrid всъщност бие Toyota Prius по отношение на икономията на гориво по магистралата, като постига 4,05 л/100 км. Както при Prius, хибридната Elantra предлага най-добрата икономия на гориво в базовия си модел Blue, докато моделите с високи спецификации Limited харчат повече – 4,7 л/100 км.

свързани

Toyota Prius – 4,12 л/100 км (смесен разход)

Пробег с един резервоар – 1036 км
Базова цена – 27 950 долара

Toyota Prius е автомобилът, който превърна хибридната технология в мейнстрийм на автомобилния пазар в САЩ и 20 години след дебюта си, той все още е кралят по отношение на икономията на гориво. Базовият модел Prius е най-икономичният бензинов автомобил, който можете да закупите в САЩ в момента, постигайки разход от 4,12 л/100 км. Версията със задвижване на четирите колела харчи 4,8 л/100 км, което също е впечатляващо.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *