ИЗМАМА в Narod.bg: Кметът на „Младост“ Стефан Стефанов купи ненужен пикап за 60 000 лв. заради „бонус“ за заместника си (СНИМКИ)

Кметът на софийския район „Младост“ Стефан Стефанов лъсна в поредна мръсотия, с което заслужава да влезе в дневния ред на прокуратурата в качеството си на обвиняем, разкри източник на Narod.bg, като се позова на документи, предадени на спецслужбите.

След като се оказа, че Стефан Стефанов като главен архитект в разрез със закона е въртял частния си бизнес, след разкритията, че използва европейски средства за социални програми, за да уреди роднините на якичките от своята свита с тлъсти заплати без никаква работа и за капак вече е започнал да скубе пари по новия проект „Грижа в дома”, изскочи ново престъпление, за което ви разказваме в третата част на нашето разследване за безобразията на Стефан Стефанов.

Ето такъв ненужен автомобил купил с общински пари кметът Стефан Стефанов, за да издейства отстъпка за своя заместник, който си купил същия пикап…

Удобно забравена от папкащите чиновници в „Младост“ е една абсурдна покупка на кмета Стефанов още в началото на мандата му като кмет – през 2020-а. Тогава ни в клин, ни в ръкав архитектът налял 54 000 лева общинска пара в закупуването на пикап с висока проходимост 4х4 мицубиши L200 от „Мицубиши Моторс София – Балкан Ауто”.

Кола, каквато би била нужна на администрацията в родопска община като Ардино, да речем, не и на мързеливците в „Младост“.

За да е пълен абсурдът повярвалият в своята безнаказаност Стефан Стефанов, който на 29 октомври ще драпа за втори финансово сладък мандат, дори тунинговал всъдехода, като стойността му набъбнала до 60 хиляди лева.

Нецелесъобразността на подобна сделка от гледна точка на потребностите и интересите на хората в района е безспорна, но тук покупката на въпросното високопроходимо мицубиши завива в посока откровено престъпление.

Зад налетите в ненужната кола общински 60 000 лева лъсва скритата цел, която в крайна сметка схемаджията постига: предоставяне на финансова облага на един от приближените си.

Ето я и далаверата – няколко дни след закупуването на абсолютно ненужния пикап зам.-кметът Любомир Миладинов първо тества, а след това си купува същия модел автомобил!

Ето ги тарикатите, безчинстващи в район „Младост“

На заспалата прокуратура ще й стигне ли акълът да направи обоснованото предположение, че цената на мицубишито на зам.-кмета Миладинов е повлияна чувствително надолу именно заради сделката с напълно ненужния за общината автомобил?!

И след като му просветне, държавното обвинение може да проведе разследване, да установи фактите и да изправи пред съда далавераджиите в „Младост“.

И така, да е ясно – размерът на финансовата облага, осигурена от кмета Стефан Стефанов за зам.-кмета Любомир Миладинов може да се докаже много лесно с проверка, ако още има прокуратурата, естествено, завърши информаторът на Narod.bg.

Очаквайте четвърта част с нови разкрития за компрометирания кмет на „Младост“ Стефан Стефанов, когото БСП ще подрепи за втори мандат

Източник: narod.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *