Извън контрол: Плъховете в Рим са повече от хората

Град Рим предприе нови инициативи за справяне с пълчищата плъхове и мишки, които са се събрали около прочутия Колизеум и древните римски руини. През последните дни в социалните мрежи се разпространяват снимки и видеоклипове на плъхове и мишки, които се ровят в боклуци, остатъци от храна и пластмасови бутилки в древния амфитеатър. Обектът, разположен в сърцето на Рим, е сред най-популярните туристически атракции в Европа.

свързани

През последните няколко дни градските работници поставиха капани около обекта, почистиха боклуците, оставени да лежат наоколо, и провериха шахтите за гризачи, се казва в изявление на града. Сега в сътрудничество с администраторите на Колизеума ще бъдат предприети допълнителни мерки за борба с плъховете и мишките.

Според изявлението ситуацията в Колизеума е „абсолютно под контрол“, заяви Сабрина Алфонси, оценител на околната среда в Рим. По оценки на градската администрация, в Рим живеят около 7 млн. плъхове.

свързани

Според Алфонси районът около Колизеума и близкият парк обикновено не са „гореща точка“ за плъховете в града. Но тя каза, че горещините от последните дни и напливът на туристи това лято са довели до големи количества отпадъци, остатъци от храна и пластмасови бутилки, оставени в района, предаде БГНЕС.

Снимка: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *