„Зелено движение“ няма да подкрепи мандат на ГЕРБ – ще има ли вътрешно разцепление?

С традиционните си призиви за предсрочни избори опозицията посрещна поредния трус, който управляващите демонстрираха, че имат помежду си. На различно мнение бе единствено формалната опозиция, която гласува с управляващото мнозинство.

„Трябва да направят правителство. Отвод не може да се прави. Има мандат с Мария Габриел премиер“, категоричен е Делян Пеевски.

свързани

49-ото Народно събрание е изчерпано, а решението е нов парламентарен вот, категорични са от БСП, „Възраждане“ и „Има такъв народ“.

„Ако „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ДБ отново клекнат след вчерашната проява, това вече е дъното на човешкото достойнство и политическия морал“, смята Корнелия Нинова.

свързани

Не трябва да се съставя кабинет, ние ще гласуваме „против“, обяви Костадин Костадинов от „Възраждане“.

„Въобще не ме интересува – ще има ли правителство, няма ли да има и колко ще издържи то. Колкото по-бързо идем на избори, толкова по-добре“, посочи Станислав Балабанов от ИТН.

свързани

А за да има правителство, „Продължаваме промяната – Демократична България“ и ГЕРБ трябва да се споразумеят. Вариант на такъв документ вече е съставен и разписан от Мария Габриел.

Текста лично сме го написали с Кирил Петков и е съгласуван с ГЕРБ. Ние нямахме никакви претенции към това споразумение“, заяви още Пеевски.

Той подчерта, че ДПС не е проблем в споразумението. Разминаванията на партньорите в управлението били само относно службите и разкриването на следствената тайна. 

От „Зелено движение“ изпратиха позиция, в която заявяват, че категорично няма да подкрепят първия мандат, излъчен от ГЕРБ.

Вижте повече в репортажа на Теодор Лазаров.

Ще постигнат ли партиите компромис и ще има ли кабинет?

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *