За какво може да се използват бебешки мокри кърпички?

В списъка със задължителни покупки преди появата на новия член в семейството винаги присъстват мокрите кърпички. На пазара днес можете да намерите различни модели, марки и видове.

Препоръката на експертите е да се придържате към специализирани мокри кърпички, тоест създадени специално за новороденото. Разнообразни са и приложенията на този на пръв поглед простичък, но изключително полезен бебешки аксесоар.

 

Кое е специфичното в бебешките мокри кърпички?

 

По-особено в състава на бебешките мокри кърпички е, че те не включват каквито и да е вредни за най-малките вещества. При тях се избягват всякакви парабени, изкуствени ароматизиращи съединения и химикали, които могат да повлияят негативно върху все още силно чувствителната детска кожа. Бебешките мокри кърпички не съдържат вещества, които биха причинили алергична реакция под формата на обрив, зачервяване или друг неприятен симптом.

Съвременните стандарти в сферата на козметиката и хигиенните принадлежности за новородените включват и препоръката да не се използва и алкохол. Качествените модели обикновено са с високо съдържание на вода, което може да достигне до 99%. Именно те са максимално щадящи към нежната бебешка кожа.

 

Нуждите на бебето от мокри кърпички

 

Използването на бебешки мокри кърпички в поддържането на безупречна хигиена за детето и неговата среда на отглеждане е универсално. Буквално с тях можете да почистите почти всичко. Най-често родителите ги използват по следните начини:

  • Директно върху кожата. С мокри кърпички можете да забършете всяка част на лицето на детето. Когато наблизо нямате достъп до течаща вода, спокойно можете да ги използвате и при смяна на памперса.
  • Индиректно върху предмети, които влизат в пряк достъп до бебешкото тяло. Почиствайте биберона, залъгалките и гризалките на новороденото с мокри кърпички. Ако забележите, че детето чеше с предмети дразнещите и подути венци в следствие на поникване на първите зъбки, забърсвайте редовно и тях. Кърпичките без алкохол и алергени могат да послужат и за премахване на петна от мляко и кърма по шишетата, но е препоръчително след това да бъдат изплакнати под чешмата.
  • Други приложения на мокрите кърпички в грижата за бебето: Спокойно можете да ги използвате и за забърсване на всякакви повърхности като таблата на леглото, подложката за повиване, пода, по който детето започва да лази, играчките, първите обувки и домашни пантофи, кантара за проследяване наддаваното тегло, аксесоарите за баня, гребенчето, шезлонга, проходилката и каквото още се сетите.

 

Бебешките кърпички влизат в употреба и на родителите

 

Заредени с повечко пакети мокри кърпички, мама и татко бързо ще се научат да ги използват и за лични нужди. Татковците могат да помогнат с почистването на дома. Майките ще забележат, че антибактериалните бебешки кърпички безотказно премахват грима от лицето. Някои модели са със специални билкови екстракти, които помагат при определени дерматологични проблеми (изсушена кожа, екзема или рани).

Има  дори майки, които осъзнават, че бебешките кремове и лосиони на марки като Babycrema действат идеално и за тяхната чувствителна кожа. И това не е случайно. Все пак тези продукти са с максимално изчистен състав. Ето защо освен мокри кърпички, можете да изберете повече продукти на Babycrema.bg не само за бебето, а за цялото семейство. Дерматолозите препоръчват и за порасналите деца с атопичен дерматит, например, да използват козметични средства с изчистен състав без алергени. Повечето бебешки кремове, лосиони и кърпички идеално отговарят на това изискване.

Последно, но не по важност, в детските градини нерядко родителите помагат със снабдяването на определени консумативи – включително и мокри кърпички – за общо ползване. Препоръчително е да носите бебешки. Дори вашето дете да няма кожен проблем, нищо не ви пречи да се погрижите за негово другарче с такъв.

Бебешките мокри кърпички са незаменим аксесоар не само в грижите през първите месеци след раждането, но и през цялото детство. С изненада ще установите колко практични и полезни могат да са те и за вашите ежедневни задачи и ритуали за красота. Най-хубавото при тях е, че са с щадящ кожата състав, лишен от каквито и да е вредни и рискови за здравето вещества. Не е нужно да имате дори бебе вкъщи, за да се възползвате от предимствата на деликатните мокри кърпички за новородени.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *