Западът може да включи войски в Украйна, заяви началникът на френската армия

Руският президент Владимир Путин трябва да разбере, че подкрепата на Запада за Украйна може да включва и войски на място. Това каза началникът на въоръжените сили на Франция генерал Тиери Буркхард, предаде АФП.

„Путин изгради своята операция върху идеята, че Западът никога няма да навлезе в Украйна, а просто ще доставя оръжие. Трябва да му покажем, че няма да може да използва тази логика, за да стигне докрай, защото тази идея не е правилна. Войната в Украйна ни тревожи, защото сме въвлечени заради нейните последствия. Следователно европейците трябва да са способни да поемат рискове, за да гарантират сигурността на Европа през следващото десетилетие„, добави той, цитиран от БГНЕС.

свързани

Коментарите на Буркхард идват, след като френският президент Еманюел Макрон каза през февруари, че разполагането на западни войски в Украйна не е изключено, отбелязвайки значителна промяна в позицията на страната му по отношение на войната.

„Намерението на президента Макрон е да накара Владимир Путин да разбере, че сме наясно какво е заложено на карта в Украйна“, подчерта Буркхард. 

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *