Жертвите в Одеса са вече седем, сред тях са майка и бебето ѝ

Жертвите на руската атака с дрон, който порази многоетажен блок в южния украински град Одеса, вече са седем, предаде Ройтерс, като уточни, че сред тях са жена и бебето ѝ. Агенцията се позова на местните власти.

„Спасителните екипи в Одеса откриха телата на бебе и майка му“, написа в приложението Telegram вътрешният министър на Украйна Игор Клименко. Ройтерс посочва, че публикацията на Клименко е придружена със снимка на спасител до окървавен чаршаф, като се виждат ръце на бебе и на жена.

свързани

Сред загиналите е и двегодишно момче. Според публикация там по-рано днес на началника на Одеската областна военна администрация Олег Кипер един вход е напълно разрушен, като 18 апартамента са унищожени.

„Съпругът ми се втурна да помага. В момента, в който видях хората да бягат от там, разбрах, че има убити“, казва за Ройтерс Светлана Ткаченко, която живее в съседен блок, предаде БТА.

свързани

Ройтерс посочва, че според украинския президент Володимир Зеленски тази трагедия е щяла да бъде предотвратена, ако оръжейните доставки за Украйна не са са бавели. Държавният глава заяви, че осъществяваните с ирански дронове „Шахед“ руски нападения „нямат смисъл от военностратегическа гледна точка“ и целта им е само да сеят смърт и страх.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *