Ето я ВМРО общинарката, завзела златни гори в Рила чрез брак с умиращ наследник с жена и синове в Канада

Скандалът с завзетите стотици декари вековни гори в Рила от кандидат-общинарка от ВМРО чрез незаконен брак с умиращ наследник, който малко след сватбата очаквано издъхнал, вече е на бюрото на прокурор, научи Narod.bg.

Схемата, която първи описахме, е проста – нужен е само богат наследник – 76-годишният Илия Андонов Ашков, който е готов на брак и хитра булка. Проблемът е, че умиращ младоженец отдавна е семеен – със съпруга и две деца в Канада – Мери Олдийн Клиъри – Ашкова, които реално са лишени от наследство.

Подателят на сигнала предостави и документи, които доказват престъпния абсурд, в който активна роля играе и липсващата държава, допуснала незаконен брак, чиято цел е заграбването на наследството на „младоженеца” – стотици декари вековни гори в Рила.

Булката, която неслучайно се оказва и наследник, е кандидат-общинарка на ВМРО с ЕГН 670127**** Евгения Георгаки.

Подателят, пожелал анонимност, предостави и документи, които доказват престъпния абсурд, в който, за съжаление, пръст има и липсващата държава, допуснала незаконен брак, чиято цел е заграбването на наследството на „младоженеца” – стотици декари вековни гори в Рила.

Неверните данни за брачния статус като в случая с Илия Ашков, които са записани на национално ниво, могат да бъдат фатални за съдбите на много хора и затова обществото трябва да противодейства на тази опасност.

Евгения Георгаки
Сега няма никакви пречки да бъдат записани неверни данни в общината за всеки български гражданин. Taкa ce извършват имотни измами и престъпления, а поправката на грешките е много трудна, понякога дори невъзможна, смята източникът на Narod.bg.

Според действащите закони излиза, че общините, в случая софийската „Триадица”, където е сключен незаконният брак между Ашков и Евгения Георгаки, дори не са длъжни да поправят неверните данни, ако този, който е открил грешките, не е пряк наследник. Затова са необходими законодателни промени.

Реклама

Видно от „Пълни данни от националния регистър на ЕГН“, на Илия Ашков е присвоен ЕГН след завръщането му от Канада и е направен запис на 30.06.2008-а със семейно положение“разведен“ /справка в „Данни от архива на обработени Актуализационни Съобщения/.

Ашков и Георгаки преди сключване на гражданския брак са попълнили декларации съответно „разведен-пореден брак 2“ и „разведена- пореден брак 3“. Гражданският брак е сключен на основание чл. 51, 52, 53 и 5За от Закона за гражданската регистрация и предвид електронния личен картон на г-н Илия Ашков, създаден на 30.06.2008 г.

По време на сватбата Илия Ашков, обаче, бил толкова зле със здравето, че след ритуала успял да поживее само две седмици. В последните си дни мъжът потърсил помощ в болницата в Самоков, защото имал синини и бъбречна болест.

Странно защо неговата младоженка Евгения Георгаки отсъствала и не го придружавала. Било необходимо да му поставят катетър и затова гаснещият пациент бил транспортиран с линейка в София.

Според данните Илия Ашков страдaл от бъбречна болест и не било възможно да му се постави катетър, затова с линейка заминал за София.

Скоро след спешната помощ дядо Илия починал, а неговата вдовица Евгения Георгаки бързо си извадила удостоверение за наследници, в което тя е записана като единствен наследник, въпреки че Илия e женен за канадската гражданка Мери Олдийн Клиъри и има двама синове.

Тези двама синове на дядо Илия са негови законни наследници, но ги няма в удостоверението за наследници, което значи, че техните дялове от имотите отиват при младоженката, която много бързо станалa вдовица – Евгения Георгаки…

Удостоверение за граждански брак от Службата на Главния регистър, провинция Онтарио, Канада, сочи, че Мери Олдийн Клиъри и Илия Андонов Ашков са сключили брaк на 20.01.1976.
Удостоверение за раждане, предоставено от Службата на Главния регистър, провинция Онтарио, Канада, сочи, че техният първороден син Антон Илиев Ашков е роден на 20.08.1969.
Техният втори син Кристофор Илиев Ашков е роден на 17.02.1977. Според чл. 8 от Закона за българското гражданство, децата на Илия Андонов Ашков са български граждани.

В Национална база данни Население няма информация за Мери Олдийн Ашкова и за децата на Илия Андонов Ашков. Липсата на тази информация е пречка да получат тяхното наследство. Илия Ашков няма развод в България от неговия първи брак. Според българските закони е невъзможно признаването на развод в чужбина за български гражданин, дори ако е разведен там. Сега ясно ли е защо сме бананова република без закони?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *