Ето кой затвори бул. България за 4 часа. Джигитът Мушамата разби трето БМВ на трамвайните релси в София

Зрелищната катастрофа с бяло БМВ М3 в София в сряда сутринта, която блокира за 4 часа движението на трамваите по оживения булевард „България“ в столицата и затрудни придвижването на хиляди граждани, е предизвикана от 40-годишния джигит Ангел Лалов – Мушамата, организатор на нелегални дрифт състезания и гонки със спортни автомобили из центъра на София.

 

В сряда сутринта немското возило, шофирано от пътния рецидивист Ангел Мушамата, разби мантинелата и „кацна“ на трамвайните релси на кръстовището на бул. „България“ и „Академик Иван Гешов“ вследствие на неуспешен дрифт с висока скорост.

Според очевидци на катастрофата, която по чудо се размина без жертви, до инцидента се е стигнало, след като шофьорът на немското возило умишлено е извел автомобила извън контрол чрез „презавиване“ и загуба на сцеплението на задните гуми, но в крайна сметка не е съумял да овладее беемвето и то е откъснало железните предпазни мантинели, за да се вреже върху релсовия път на трамваите.

 

„Преди злополучния дрифт, шофьорът на катастрофиралото беемве на няколко пъти направи опасната маневра на същия участък, явно за да си вдига адреналина. Заедно с катастрофиралото беемве и други два автомобила от същата марка правеха дрифтове на завоя, очевидно имаха състезание помежду си“, свидетелства пред „Уикенд“ очевидец на зрелищното пътно-транспортно произшествие.

„Бях в първия трамвай в обратната посока, след като беше станала катастрофата. Този беше излязъл от колата, търкаше си кръвясалите и подути от недоспиване очи и говореше по телефона. С тъпотата си спря движението на трамваите за часове напред и усложни придвижването на няколко хиляди човека. Съсипа ограждения, както и декоративна растителност на поне 20-тина метра“, описва птп-то друг очевидец във Фейсбук групата „Катастрофи в София“.

 

Проверка на „Уикенд“ установи, че катастрофата с беемвето, която блокира движението на трамваите по булевард „България“ за няколко часа и предизвика транспортен хаос, е популярния организатор на нелегални гонки със спортни автомобили по Околовръстното шосе на София Ангел Лалов – Мушамата.

40-годишния джитит върти сенчест бизнес с покупко-продажба на крадени авточасти и защитно фолио, контрабанден внос от Китай, а негови познати разказват, че за последните 2 години управлявани от Ангел Мушамата спортни беемвета цели три пъти са катастрофирали върху трамвайните релси на бул. „България“. Въпреки опасните дрифтове е предизвикани щети за десетки хиляди левове на градската инфраструктура обаче, шофьорската книжка на Ангел Лалов все още не е отнета.

 

„Той винаги се измъква по един и същи начин – лъже полицаите, че е изпуснал управлението на автомобила при подаване на по-висока скорост и че е катастрофирал случайно. Ченгетата са наясно, че този е дрифтър и организатор на нелегални гонки, но по една или друга причина не му взимат книжката и не го подвеждат под отговорност. В повечето случаи Ангел Мушамата не шофира сам, а вози някого, който заснема „геройствата“ му с мобилен телефон и при инцидент поема вината вместо него“, свидетелства пред „Уикенд“ запознат с изцепките на наглия джитит.

Източник: crimesbg.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *