Емануил Йорданов: Разцеплението на българите се обърна срещу ГЕРБ

Криминалните сюжети изглежда, че остават на по-заден план и към тях много лесно се губи интерес. Журналист сутринта каза, че случаят с Брендо е забравен почти от всички и се чака нещо ново. Нашето внимание трудно се задържа върху една тема прекалено дълго време. Ако човек бива уволнен в някоя от службите, а на негово място се назначи друг – това не е промяна, това е съвсем нормален административен процес. За мен промените ще са тогава, когато някой излезе и каже какво трябва да се промени. Това каза бившият вътрешен министър Емануил Йорданов в студиото на „Денят ON AIR“.

Според него начело на определена служба трябва да се сложи човек, който е способен да направи реформи.

свързани

„Трябва да му се даде време да огледа нещата отвътре, защото когато човек се занимава с подобни структури – това, което се вижда отвън, съвсем не съвпада с това, което можеш да видиш вътре. Ако един политик има контакт с определен държавен служител – този контакт би могъл да се използва и за нещо позитивно“, добави Йорданов за Bulgaria ON AIR.

По думите му първият мандат е бил показателен.

свързани

„Това разцепление на българския народ, което е резултат от управлението на ГЕРБ, се обърна срещу ГЕРБ. За да се стигне и до това, че ДПС, които бяха уж надежден съюзник, разцепвайки се на две, дават едната част в полза на ГЕРБ, а другата отказва да гласува. От момента, в който Ахмед Доган напусна активната политика, той назначава един или друг човек за председател на партията. Интересното е, че всеки един от назначените в един момент решава, че се е превърнал в много сериозен политически фактор, а той на практика е назначен от Доган и е нормално да изпълнява това, което се иска от него. Иначе си идва естественият край“, подчерта бившият вътрешен министър.

свързани

Попитан дали експертен кабинет е решение, Емануил Йорданов отговори: „Противник съм на подобни термини и явления. В нашата Конституция има редовно правителство и служебно правителство. Всяко използване на прилагателни е опит да се нарече нещо с друго име. В много случаи се търсят хора, които страдат от много тежка анонимност, не се знае какви експерти са. Никой не успява да запомни нито имената, нито лицата им“.

Очаквайте видео с целия разговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *