Електромобили на Amazon избухнаха в пламъци заради жегата (+ВИДЕО)

Електромобили на Amazon се запалиха в логистичен център, а инцидентът беше заснет на видео от дрон. Amazon използва хиляди EDV (електрически ванове), произведени от Rivian, за да намали емисиите, като тези превозни средства са станали обичайна гледка по пътищата на САЩ. Кадрите показаха паркинг, пълен с EDV, някои от които са включени за зареждане. В същото време обаче температурата навън достигна близо 40 градуса, като част от горещата вълна, обхванала няколко щата на САЩ.

свързани

Видеото показва, че първо един Rivian EDV изпуска облак от токсичен черен дим, а след това огънят се разпространява към две съседни превозни средства. Компанията-производител потвърди, че е наясно с инцидента и разследва. Говорител на Rivian каза, че няма пострадали и че е твърде рано да се установи причината.

свързани

Пожарът засегна няколко превозни средства, като се разпространи от първоначалния източник към близките коли. Въпреки че превозното средство е било свързано към зарядно устройство, то не се е зареждало активно по това време и Rivian изключи батерията с високо напрежение като причина за инцидента.

Четете повече в automedia.investor.bg.

Кадър: YouTube

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *