Д-р Данчо Гурдев осъди КПКОНПИ

Д-р Данчо Василев Гурдев, който бе отстранен като управител на МБАЛ – Велинград, „заради тежкото финансово състояние на болницата“, осъди КПКОНПИ за безпочвени обвинения в конфликт на интереси.

Това научи Narod.bg от право на отговор на лекаря, изпратен до редакционната поща. Ето какво пише д-р Гурдев, който бе и кандидат-кмет на Велинград от ПП-ДБ, публикуваме без редактиране:

Добър ден! Аз съм д-р Данчо Гурдев, онзи, срещу когото всички вие изписахъе безброи клеветнически статии! Радвам се, че все пак Видовден има и макар да мина време, вече спечелих дела и срещу незаконното си уволнение като управител на МБАЛ Велинград, и срещу незаконното си уволнение като лекар анестезиолог в същата болница, а днес спечелих и делото срещу КПКОНПИ, в което безпочвено ме обвиняваха в конфликт на интереси, а вие се възползвахте и ме очернихте пред обществото!

Сега ако е останала и капка доблест , искам публикуване на решението от делата ми като право на отговор! Това ще е най-малкото ,,извинение“ , което ми дължите , имайки предвид, че не ви повдигнах дела за клевети, както съм направил срещу сегашния управител на болницата във Велинград ,във връзка с клеветническите му изявления в 24 часа.

Желая ви спокоен ден и ще очаквам да видя публикациите!

А ето и малка част от помията, която сътворихте срещу мен (изброяват се линкове с публикации, б.ред.)

Понеже Narod.bg не страда от липса на доблест, за разлика от лидерите на псевдопартията ПП-ДБ, издигнали го за кмет на Велинград, даваме гласност на новината, развълнувала д-р Гурдев:

През септември 2023-а излезе Решение № РС-173-23-074/05.09.2023 г. на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество, с което по отношение на Данчо Гурдев е установен конфликт на интереси като управител на „МБАЛ-Велинград“ ЕООД и лице, заемащо висша публична длъжност, наложена му е глоба в размер на 5 000 лв. и е отнета в полза на държавата сумата от 1 505,60 лв.

Лекарят е обжалвал пред Административен съд-Пазарджик. Така на 26 март, вторник, IХ-и състав с председател съдия Мария Колева излиза с решение за липсата на релевантен частен интерес във връзка с упражнените от д-р Данчо Гурдев правомощия по служба и оттам до извод за липса на конфликт на интереси.

По тези съображения Решение № РД-173-23-074/05.09.2023 г. на КПКОНПИ в частта, с която е установен такъв и са разпоредени съответните последици, следва да бъде отменено като незаконосъобразно.

Като обсъди събраните по делото доказателства, поотделно и в тяхната съвкупност и съобрази доводите на страните, съдът ОТМЕНЯ по жалбата на Данчо Гурдев Решение № РС-173-23-074/05.09.2023 г. на КПКОНПИ.

Освен това ОСЪЖДА Комисията за противодействие на корупцията да му заплати сумата от 1510 лева, представляваща разноски по делото.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *