Дъщери по пътя на звездните си майки

След празника на жената „Телеграф“ представя няколко от най-известните ни тандеми – майка и дъщеря.

Наследниците на едни от най-успелите ни звезди упорито тръгнаха по техния път или развиха кариери, достойни да се конкурират със звездните си майки.

Музикалната сцена у нас се оказа мястото, което, най-често показва, че крушата под слива не пада и гласовитите ни певици имат дъщери не по-малко талантливи от тях. Един от най-известните дуети между майка и дъщеря остава Силвия и Теди Кацарови. Двете дами неведнъж са демонстрирали силната връзка помежду си, за каквато всяка майка мечтае да има с детето си. И в професионален, и в личен план двете често си дават съвети една на друга и са си най-голямата опора.

Николина Чакърдъ-кова и дъщеря й Мария също са пример как може да сте заедно вкъщи и в същото време да делите една сцена. Двете прекрасни дами от няколко години правят съвместни концерти, а публиката е повече от възхитена от изявите и на двете. Интересен факт е, че Николина не е имала желание дъщеря й да поеме по нейния път Искала е да я изучи, да може да прави неща, различни от пеенето, и след това да си избере дали ще пее или не. „След като стана и майка, сега има времето да твори. Това, че е моя дъщеря, не стигаше, за да застане редом до мен. Страхувах се да не кажат, че майката е с болни амбиции и иска да направи дъщеря си певица. Казаха и, че тя трябва да се пребори за любовта и аплодисментите на публиката“, сподели страховете си Николина Чакърдъкова преди време.

Със същото се сблъсква и Симона 3агорова, защото тя трябва да оправдае очакванията на всички, защото е дъщеря на Глория, която от години носи емблемата за прима на фолка. Макар да не й бе никак леко през годините, Симона доказа, че е талантлива и сама успя да изгради своята кариера, която става все по-успешна. Музикалността слънчевото момиче е наследило не само от майка си, а и от своя баща – Илия Загоров, който е композитор и създател на едни от най- големите хитове в лекия жанр. Бабата на Симона, майката на Глория, също е певица и дори има издадени няколко фолклорни албума.

Обръщаме поглед и към друг звезден тандем -майка и дъщеря, посветили се на музиката и изкуството Ваня Щерева и Мила Роберт. Двете дами, колкото и да са различни, толкова и си приличат, защото успяват да дадат характер и оригиналност на всичко, до което се докоснат. Ваня освен с музика от години се занимава писане, както и твори бижута. Мила засега се е фокусирала само върху музикалната си кариера, стилът, който демонстрира, е толкова различен от всичко останало, че често минава в графа скандален. Самата Роберт пък просто иска да е себе си и да даде шарен оттенък на все по-сивото ежедневие. И успява. Говорейки за гласовити дами, няма как да не пропуснем Дара Екимова, която неведнъж е казвала, че дължи голяма част от кариерата си на майка си – PR експерта Ива Екимова. След като още в ранна детска възраст Дара губи своя татко – Дими от „Сленг“, майка й посвещава цялото си време на нея и на идеята да я изучи и даде път. Така и става, днес Дара е една от най-обичаните млади изпълнителки у нас.

Млада, талантлива и със заявка за светло бъдеще е и дъщерята на Джина от „Трамваи №5“ – Мартина. Хубавицата стана популярна като част от групата ice cream, но сега са развива    като самостоятелен творец.

Гласовита Белослава също може да се похвали с майка актриса – Анета Сотирова. Макар да си избраха различни професии в живота, двете успяха да завладеят публиката.

Луиза Григорова също тръгна по различен път от майка си -Ивет Григорова. Макар да стартира кариерата си като модел в агенцията на мама, Луиза бързо изкатери стълбичките на актьорското майсторство и днес е сред топимената в гилдията. Луиза вече също е майка и споделя, че макар момче и момиче да се възпитават по различен начин, често ползва някои от методите си на възпитание, които майка й е прилагала.

Дъщерята на Лилия Маравиля -Паола, обаче упорито върви по нейните стъпки и нищо чудно скоро да се нареди и тя сред големите имена на българския театър и кино. Неведнъж Лилия е споделяла, че наблюдавайки дъщеря си още като малка, непрекъснато е откривала прилика със себе си. „Мама ми е една от най-добрите приятелки, изглежда прекрасно, много я обичам и много ми помага. За всичко – от избора на дрехи до всякакви проблеми. Първият човек, с когото споделям“, пък сподели Паола за майка си в свое интервю.

Алекс Сърчаджиева, която днес е една от най- обичаните ни актриси, е взела не само таланта, но и харизмата на майка си – покойната Пепа Николова. Самата Алекс също многократно е казвала, че двете с Пепа винаги са били първо приятелки, което е изградило много силна връзка между тях. Такава сега тя изгражда с дъщеря си София, която също вече има своите първи стъпки в актьорството и дори централна роля в игралния филм „Игра на доверие“.

Дъщерята на покойната Стоянка Мутафова – Муки също през годините демонстрира артистични заложби. Себе си най-вече Мария Грубешлиева откри в писането и написа биографична книга за майка си –  „Добър вечер, столетие мое“. След смъртта на Стоянка Муки допълни изданието с още сломени. В последно време тя избягва светлините на прожекторите.

Източник: hotarena.net

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *