Дъждовен понеделник с гръмотевици, на места се очакват градушки

Днес денят започна с минимални температури в страната от 15 до 20 градуса, по морето до 19-20. Сутринта ще бъде предимно слънчево като постепенно от запад на изток облаците ще се увеличават. Следобед ще превали и прегърми в цялата страна. В западните и в централните северни райони се очакват по-интензивни валежи около 20-30 литра на квадратен метър и градушки.

Ще се задържи горещо. Показанията на термометрите ще надвишават 33 градуса. Вятърът ще бъде слаб със скорост до 20 км/ч от запад-югозапад. Максималните температури в страната ще са от 29 до 34 градуса, в Сандански и Русе до 35-36, а по Черноморието до 25-27 градуса, прогнозира синоптикът на Bulgaria ON AIR Александрина Янкова.

свързани

Следобед в Стара планина ще има прегърмявания с валежи. Вятърът по високите части над 2500 м височина ще бъде умерен до силен от югозапад със скорост до 60 км/ч. Максималните температури за деня над 2500 м – около 11 градуса, а на 1500 м – до 19. 

Във вторник очакваме интензивни валежи с условия за градушки в централните северни райони. В сряда отново ще валят валежи с летен характер, гръмотевичните бури ще бъдат слаби, главно в планинските райони. В четвъртък и в петък ще вали по-интензивно в Западна България, а на изток валежите ще бъдат слаби.

Гледайте цялата прогноза във видеото.

Снимка: Pexels

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *