Долна Саксония въвежда в училищата „координатори по пол и сексуално разнообразие“

В училищата в германската провинция Долна Саксония вече ще има координатори по пол и сексуално разнообразие, съобщава вестник BILD.

Министърът на образованието на провинцията Юлия Хамбург реши да въведе в училищата нова длъжност – „регионален координатор за пол и сексуално разнообразие“. Засега е предвидено да бъдат разкрити само осем такива свободни позиции, за които имат право да кандидатстват учители, които вече работят в съответното учебно заведение.

свързани

Координаторите ще отговарят за проекти в областта на ЛГБТК+ и ще съветват други учители в тази област, както и ще организират специални конференции и обучения в училище. Всеки избран за длъжността учител ще полага труд за около 10 допълнителни часа на седмица.

„С появата на проектни длъжности възниква въпросът дали при катастрофалното състояние на преподаването в нашите училища на учителите трябва да се възлагат специални задачи. Според нас предоставянето на обучение трябва да бъде абсолютен приоритет. Едва тогава трябва да се започнат допълнителни проекти, колкото и важни да са те“, коментира депутатът от ХДС в Бундестага Кристиан Фюнер.

свързани

Председателят на синдиката на работниците в образованието Щефан Щьормер подкрепи идеята за създаване на такива позиции в училищата, предаде „Фокус“.

Статистически във всеки клас има един или двама ЛГБТК+ хора. Те имат право да участват в образованието“, казва той.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *