Докога ще убива БСП? Корнелия саботира евровота

Не може да хвърлиш във вътрешнопартийни драми и хаос най-голямата си организация в София и да очакваш след това добър резултат на европейските избори или на които и да било други, защото не е изключено да има и парламентарни избори. Това според мен е чиста проба саботаж.“ Това коментира пред „Нова телевизия“ лидерът на БСП – София Иван Таков.

орнелия Нинова обяви вчера след заседанието на Националния съвет на партията, че свиква избори в софийската организация на левицата. Ръководството на политическата сила оправда решението си с това, че е свалено доверието в общинските съветници, след като те подкрепиха кандидата на „Продължаваме промяната – Демократична България“ („Спаси София“) за председател на общинския съвет.

Реклама

„Това ли е наградата за тези хора, които толкова време работеха за партията, направиха тази кампания, да бъдат отстранени служебни и на тяхно място да бъдат сложени най-вероятно такива, които са удобни на тясното ръководство на партията“, заяви той. Вчера обаче Нинова подчерта, че е взетото решение да не бъде изключван или наказван нито един член на софийската организация и да остави местните структури сами да изберат кой да им бъде лидер.

„Градската организация на БСП, аз и председателите на районни съвети в столицата не водим войни с партията. Това трябва да е ясно. Заседанието, което се проведе в неделя, нямаше кворум. Една минута преди крайния срок, в който трябваше да се обяви липсата на кворум, дадоха началото на заседанието“, посочи той. И подчерта, че има системно нарушаване на правилника на Националния съвет от хората, които са призвани да го пазят.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *