Густаво Бусато остава в ЦСКА?

Задържането на вратаря Густаво Бусато е една от първите задачи, които си е поставило новото оперативно ръководство на ЦСКА, научи „Тема Спорт“. Както е известно, в състава на армейците има доста футболисти, чиито договори изтичат през лятото.

Първо обаче се изчака официализирането на смяната на собствеността, което се случи в средата на седмицата, преди да започнат преговори с някои от тях. Именно в подобна позиция бе и Бусато, който е чужденецът с най-много участия в историята на клуба – 183 във всички турнири.

свързани

33-годишният бразилец публично обяви, че би бил щастлив да продължи да носи червената фланелка и през следващия сезон, но уточни, че решението зависи от клубното ръководство. „Имам още два месеца от договора си и ще давам всичко от себе си. Дали ще подпиша нов? Това е въпрос към президента на клуба. Аз съм благодарен на ЦСКА, получавал съм всичко най-добро тук. Моето семейство обича България“, заяви Бусато в началото на миналия месец.

Густаво е най-постоянният футболист на ЦСКА, като почти във всеки мач заслужава най-висока оценка сред 11-те в червено. Той собственоръчно донесе куп точки на тима, като всячески се опитва да вкара стабилност в иначе много хаотичното представяне на армейците в дефанзивен план.

свързани

Бразилецът отбеляза невероятен прогрес, след като беше съвсем различен вратар при пристигането си у нас през лятото на 2019 година. Изключително неуверен и дори комичен при някои свои изяви, Бусато бързо настрои феновете срещу себе си. В последните няколко сезона обаче постоянно подобряваше представянето си, за да се стигне до момента, в който публиката скандира името му на всеки мач.

Снимка: Lap.bg.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *