Гръцката мафия вероятно стои зад мощната експлозия в Пирея

Служителите на гръцката полиция смятат, че атаката в Пирея е свързана с група, която се стреми да „разшири икономическите си дейности“. Фактът, че нападателите са заложили толкова мощна бомба в жилищен квартал, и то още докато бензиностанцията работи, показва на полицията, че целта им е била демонстрация на сила.

Преди това бензиностанцията се управляваше от бизнесмен, голямо име от гръцката мафия, който беше убит от професионални убийци в квартала „Неос Космос“ в Атина. След убийството управлението на бензиностанцията преминава към други лица, съобщи кореспондентът на Bulgaria ON AIR в Гърция Силвия Станчева.

свързани

След експлозията в Пирея източници от полицията отбелязаха, че наскоро е имало информация, че организирана престъпна група се опитва да „разшири полетата си“. Основният сценарий, разгледан от полицията, е дали получателите на съобщението са лицата, поели управлението на бензиностанцията след убийството на бизнесмена в „Неос Космос“.

От  взрива са регистрирани щети на къщи, намиращи се в непосредствена близост до бензиностанцията, както и на десетки автомобили. На мястото на инцидента от първия момент е екип на отдел „Обезвредени боеприпаси“. Властите изследват останките от експлозията, за да установят вида на бомбата, както и да идентифицират улики, които биха могли да ги отведат до извършителите.

Снимка: БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *